X

Jens Getteman ontwaakt uit zijn winterslaap!

Hoewel de winter zich in onze contreien nog stevig laat voelen, denkt de internationale MX-kalender daar anders over. Dit weekend staat namelijk de eerste internationale wedstrijd in het Italiaanse Mantova gepland. Na een positieve voorbereiding is de Starcross in Mantova (Lombardije) voor MX1-rookie Jens Getteman meteen zijn debuutrace op het allerhoogste niveau.

Getteman, die vorig seizoen Belgisch kampioen MX2 werd, krijgt in Italië een stevige opdracht voor de wielen geschoven. Door het slechte weer van de voorbije dagen ligt de Crossodromo Tazio Nuvolari er immers behoorlijk zwaar bij. De technische aard van de omloop, de vele sprongen en de sterke bezetting maken de Starcross wél tot een interessante barometer.

Jens Getteman, LS Honda Racing: “Het WK Motorcross begint al op 2 en 3 maart dit seizoen.  Al is het nu nog vroeg op het jaar toch is het belangrijk om voldoende wedstrijdritme op te bouwen in de aanloop naar de Grote Prijs van Qatar. Ik voel me in ieder geval héél goed op de Honda CRF450R en fysiek heb ik de voorbije maanden hard gewerkt. Op training rij je echter bijna altijd alleen, kijken waar ik sta is dit weekend dus de voornaamste doelstelling.

Op het Auto-en Motorsalon in Brussel maakten we een grappig videootje over hoe ik zogezegd op de Heizel uit mijn winterslaap kwam! Leuk om te doen; zeker de trialinitiatie met Fred Crosset en Christophe Bruand is me heel goed bevallen. Voor een eerste keer op een trialmotor ging het lang niet slecht. Als figurant voor ‘Infernal Varanne’ in hun Globe of Death gaan staan was andere koek… Het was best indrukwekkend om zo eens letterlijk midden in de actie te staan. Straf wat die mannen doen, maar nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Natuurlijk hebben we de voorbije maanden allesbehalve stilgezeten. Als competitierijder klopt het gevoel van een winterslaap dan weer wel. Ondertussen is mijn laatste race meer dan 4 maanden geleden. Rustig opbouwen is dus belangrijk. Veel piloten hebben zo enorm naar die eerste wedstrijd in Mantova toegeleefd dat ze er absoluut al willen scoren. Daar laat ik me niet door laten meeslepen, het seizoen is nog lang en de Starcross is slechts de eerste stap.”

Foto: Plan-B