X

Hoe kijk ik naar Le Touquet?!

Vandaag word het normaal rustige dorpje “Touquet” opgeschrikt door de legendarische “Enduropale Du Touquet”. Het dorpje van nauwelijks zesduizend inwoners word vandaag voor even het centrum van de Franse motorwereld en ook voor velen buiten Frankrijk is vandaag een dag waar ze een hele tijd naar uit hebben gekeken.

Voor de Belgen is de strandrace in Touquet geen onbekend terrein want in de negenentwintig edities zagen we vijf belgische overwinningen. Drie van Eric Geboers, één van Gérard Delphin en de laatste belg op het hoogste schavotje in Touquet was Steve Ramon. Die laatste neemt, zoals u al kon lezen op deze website, dit jaar ook weer deel en geld daarmee meteen weer als één van de favorieten. Daardoor is deze Enduropale Du Touquet enorm interessant voor Belgische kijkers.

Mensen met digitale TV en het “Plus Pakket” kunnen de wedstrijd live bekijken op MotorsTV, natuurlijk beschikt niet iedereen over MotorsTV. Voor deze mensen is er goed nieuws want France3 zend de wedstrijd ook live uit via hun website!

PS: Voor de mensen die graag eens een tweetje sturen. De meest gebruikte hashtag voor dit evenement is #Enduropale