X

Getteman van start in Oldebroek-Wuustwezel!

Oké een officiële klassieker zoals Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik of de Paastrofee (Neeroeteren-Leuven) van weleer is het nog niet. Met de opeenvolgende internationale wedstrijden in Oldebroek (zaterdag) en Wuustwezel (zondag) heeft 24MX Honda Racing rijder Jens Getteman wel een druk weekend voor de boeg. Het 19-jarige talent uit Welle maakt dankbaar gebruik van deze dubbelslag om zich te tonen voor eigen publiek én tegelijk de GP van Valkenswaard voor te bereiden. Tijdens de eerste twee GP’s wist Getteman trouwens 6 punten te scoren.

Zowel tijdens de Oldebroekse ONK manche en op zondag in Wuustwezel moet Jens het opnemen tegen heel wat snelle GP collega’s. Zo staan tijdens de 44ste Internationale Motorcross van Wuustwezel maar liefst vier fabrieksrijders (Kevin Strijbos, Max Nagl, Joël Roelants en Shaun Simpson) aan de start. Ideaal dus om wedstrijdritme op hoog niveau op te doen. Door het slechte weer van de voorbije maanden wordt de eerste confrontatie in Oldebroek amper Jens’ vierde wedstrijd van het seizoen!

Hoe heb je de verre overzeese verplaatsingen naar Qatar en Thailand verteerd?
Jens Getteman: “Vrij goed, maar het was toch een goede beslissing om vorig weekend even op adem te komen. Door de jet lag viel ik de eerste dagen na thuiskomst altijd rond half negen in slaap! ’s Morgens was ik al rond 5 uur wakker. En het winterse weer hier vergde ook de nodige aanpassing. Maar met twee dikke truien kom je gelukkig al een heel eind. Het was wel leuk om nieuwe landen te ontdekken, maar ik was toch heel blij om opnieuw thuis te zijn!”

Al was het maar omdat het als sportman makkelijker is om je trainingsprogramma af te werken in je eigen omgeving…
Jens Getteman: “Dat klopt, voor de eerste twee GP’s was het qua training een beetje improviseren. Aan de andere kant waren de omstandigheden om te rijden de voorbije week hier ook niet geweldig! Zo lag Lommel er eergisteren bijvoorbeeld ontzettend zwaar bij.”

Zowel het ONK in Oldebroek als Wuustwezel komen echter perfect uit qua planning.
Jens Getteman: “Zeker, ze vullen elkaar mooi aan. Toevallig is het voor beide wedstrijden trouwens al van in de 85cc’s geleden dat ik er heb gereden! En Oldebroek spreekt me echt wel aan. Wat mij betreft is het één van de mooiste banen van Nederland met leuke sprongen, die typische berm en de ondergrond is er niet al te zwaar. Best te vergelijken met Valkenswaard dus. Wuustwezel wordt mijn eerste race voor eigen publiek! Dat is natuurlijk sowieso speciaal. Er hangt altijd een leuke sfeer en van wat ik me van de omloop kan herinneren is het ook een cool circuit. Zowel ’s zondags in Wuustwezel als ’s zaterdags in Oldebroek staat er heel veel kwaliteit achter het hek. Dat kan alleen maar positief zijn, zowel voor mij als voor het publiek!”

Foto : CDS
Tekst : Tom Jacobs