X

Kemea Reytec van de Laar race report ONK Halle

Vandaag werd in Halle de eerste proef tellende voor het Open Nederlands Kampioenschap gereden. De zanderige omloop is voor de rijders de ideale voorbereiding op de GP van Valkenswaard, die tijdens het Paasweekend zal plaatsvinden.

Naast Kevin Fors en Petar Petrov stonden vandaag in Halle alle andere rijders van het Kemea Reytec van de Laar Yamaha team aan het starthekken. De MX2 klasse werd een heuse miniGP met de bijna complete top 10 van de WK tussenstand op de deelnemerslijst.

Petar had vandaag geen te beste dag in Halle. In beide manches had Petar een slechte start en moest hij telkens van heel ver terugkeren. In de eerste manche kwam hij van de 33e plaats terug naar de 14e plaats. In de tweede manche kwam hij na 1 ronde als 28e over de finish. Petrov zette opnieuw de achtervolging in en kwam als 11e aan, goed voor de 11e plaats in de eindstand.

Kevin startte in de eerste manche op de 31e plaats. Hij ging meteen in de aanval om zoveel mogelijk rijders te remonteren en reed op de 24e plaats toen in de tweede ronde een rijder voor hem ten val kwam. Hij kon de motor niet meer ontwijken en ging hard tegen de vlakte. De motor was beschadigd en Kevin moest de strijd staken. In de tweede manche kwam Kevin goed uit de startblokken en kwam na 1 ronde als 10e door. Hij reed een sterke race en finishte als 8e, goed voor een 13e plaats in de eindstand.

André Park moest vandaag als Europees MX2 rijder opboksen tegen vele GP rijders. Hij probeerde toch zoveel mogelijk wedstrijdritme op te doen en finishte als 29e en 31e in de reeksen.

De 125cc klasse werd vandaag gedomineerd door de Kemea Reytec van de Laar Yamaha  rijders. Freek van der Vlist slaagde erin om beide manches op zijn naam te schrijven en wordt zo leider in het kampioenschap met het maximum van de punten. Bovendien werd hij in beide manches gevolgd door teamgenoot Ludovic Brevers, waardoor zowel de eerste en de tweede plaats op het podium door de Kemea rijders werden bezet.

Niet alleen de door Van de Laar getunede 125cc motoren liepen vandaag als een naaimachine in Halle. Ook in de 85cc categorie raakt Cyril Genot meer en meer gewoon aan de Yamaha. Cyril werd vijfde en derde in de manches en mocht als derde op het eindpodium. Dit zorgt ervoor dat vandaag alle 2-takt machines op het podium te vinden waren.