Positieve Thaïse GP voor Joël Roelants

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In een stomend heet Si Racha wist Joël Roelants naar een 7e plaats algemeen te rijden. Een aanzienlijke verbetering tegenover de 13e plaats die hij tijdens de openings-GP in Qatar liet optekenen.

Temperaturen van meer dan 30°C betekenden dat de Thaïse GP krachten kostte. Niettemin, wist Roelants vooruitgang te boeken in het leerproces dat met z’n overstap naar de MX1-klasse samenhangt. De Monster Energy Yamaha-rijder liet in beide races constante rondetijden optekenen. Dat maakte dat hij de MX1-race als 10e wist te beëindigen. Een betere start in de Superfinale leidde tot  een zevende plaats. Roelants’ beste resultaat tot nog toe op de Monster Energy Yamaha YZ450F.

Joel Roelants:

Het plan was om in de twee eerste GP’s  zoveel mogelijk punten te sprokkelen. In Qatar werd ik 15e en 12e, hier was dat een 10e en 7e plaats. Ik denk dus dat de zaken positief evolueren en daar ben ik uiteraard tevreden mee. Ik weet ook dat ik mezelf iets meer tijd moet geven. We hebben nu drie weken te gaan tot de GP van Nederland in Valkenswaard. En ik denk dat ik tegen dan nog progressie kan maken op fysiek vlak. Op dit moment schat ik zelf dat ik rond 75% van m’n mogelijkheden zit en dus is die 7e plaats van vandaag wel ok. Maar ik weet dat ik nog beter kan als ik fitter ben.

Na twee GP’s bezet Joël Roelants de 11e plaats (met 40 punten) in de stand van het WK MX1.

Foto: Yamaha Racing/Massimo Zanzani

LEES MEER  Inschrijvingen geopend voor 32ste Motorcross Aagtekerke

Uw reacties

Ook te lezen