X

Ryan Villopoto pakt 30é supercross zege in Indianapolis !!!

Ryan Villopoto heeft in Indianapolis zijn 30é supercross zege uit zijn carrière behaald. Maar die zege kreeg hij zo maar niet want Ryan Dungey zat hem dan ook constant op de hielen. Villopoto vergroot met de zege wel zijn leidersplaats in de tussenstand. Bij de Lites was Marvin Musquin die na een slechte start toch nog de zege in handen kreeg na een foutje in de allerlaaste ronde van Blake Wharton.

SX450

Davi Millsaps nam de holeshot voor James Stewart, Villopoto, Matt Goerke en Dungey. In de eerste ronde ging Millsaps al even in de fout en zo kregen we Stewart aan de leiding van de Main Event. In ronde drie kregen we serieuze valpartij van Trey Canard die samen met teamgenoot Justin Barcia over de finishlijn sprong. Canard verloor de controle van de motor en kwam redelijk hard neer. Dus over en out voor Canard die toch op eigenhoutje naar het rennerspark kon wandelen. Op het einde van de zesde ronde neemt Villopoto de maat van Millsaps en komt zo op plaats twee te liggen. Maar ook Stewart gaat in de fout in een linkse bocht en remt de motor dood. We krijgen dus een nieuwe leider met Villopoto. Ryan Dungey gaat ondertussen ook voorbij Millsaps en komt zo in het spoor van Villopoto te zitten. Dungey bijt zich vast in het spoor van Villopoto, het verschil is amper iets meer dan een seconde. Ronde na ronde blijf Dungey de leider onder druk zetten, maar Villopoto houd alles ondercontrole. Met nog twee ronden te gaan zit Stewart aan het wiel van derde man Millsaps. Met ingang van de laatste ronde is het toch Stewart die de derde plaats overneemt. Vooraan heeft Villopoto zich wat losgewerkt van Dungey en wint zo toch zijn 30é supercross zege uit zijn carrière.

Suzuki boys James Stewart (7) en Davi Millsaps (18)

450 Main Event Results:
1. Ryan Villopoto – KAW
2. Ryan Dungey – KTM
3. James Stewart – SUZ
4. Davi Millsaps – SUZ
5. Justin Barcia – HON
6. Chad Reed – HON
7. Andrew Short – KTM
8. Matt Goerke – KTM
9. Eli Tomac – HON
10. Weston Peick – SUZ
11. Broc Tickle – SUZ
12. Josh Hill – SUZ
13. Justin Brayton – YAM
14. P Nicoletti – YAM
15. K Partridge – HON
16. J Sipes – KAW
17. Mike Alessi – SUZ
18. Rob Kiniry – YAM
19. Trey Canard – HON
20. Jake Weimer – KAW

SX250 East Coast Lites

Het was Blake Wharton die de holeshot pakte voor Kyle Peters. De Fransman Marvin Musquin die zijn start compleet miste vinden we na de eerste ronde pas terug op de zestiende plaats. Wil Hahn de leider in de tussenstand was ook niet goed mee en zat pas op de tweede laatste plaats van het deelnemersveld. Musquin moest dus van in het begin flink in de achtervolging gaan. Halfweg de Main Event zat de Fransman dan ook al op de zesde plaats. Met nog vier ronden te gaan dook Musquin al de top drie binnen, voor hem zit nu nog Kyle Peters en Blake Wharton. In de voorlaatste ronde pakt Musquin ook Peters beet en zit nu op plaats twee. Musquin zit nu iets meer dan vijf seconden achter leider Blake Wharton. We gaan de laatste ronde in Musquin zit op een drietal seconden van de leider. Maar Blake Wharton bezwijkt onder de druk en schakelt hiermee zich zelf wel uit, maakt een fout en komt ten val naast de baan. Marvin Musquin krijg zo als nog de winst in zijn schoot geworpen. Kyle Peters word tweede en Wil Hahn eindigt nog als derde.

Na een fikse inhaalrace toch nog winst voor Marvin Musquin !!!

250 East Main Event Results:
1. Marvin Musquin – KTM
2. Kyle Peters – YAM
3. Wil Hahn – HON
4. A J Catanzaro – KAW
5. Blake Wharton – SUZ
6. Justin Hill – KAW
7. Vince Friese – HON
8. Mitchell Oldenburg – HON
9. Gavin Faith – HON
10. Peter Larsen – YAM
11. S Clarke – KTM
12. James Decotis – HON
13. Zach Bell – HON
14. Zach Freeberg – HON
15. L Kilbarger – HON
16. Cole Thompson – HON
17. D Herriein – HON
18. J Richardson – HON
19. L Vincent – KTM
20. Jeremy Martin – YAM

Tussenstanden SX450 & SX250 East Coast Lites

SX450
1. Ryan Villopoto – 227
2. Davi Millsaps – 218
3. Ryan Dungey – 210
4. Chad Reed – 178
5. Justin Barcia – 168
6. Trey Canard – 165
7. James Stewart – 155
8. Andrew Short – 136
9. Justin Brayton – 112
10. Broc Tickle – 109

SX250 East Coast Lites
1. Wil Hahn -112
2. Marvin Musquin – 103
3. Blake Wharton – 88
4. Dean Wilson – 87
5. Kyle Peters – 67
6. Justin Hill – 67
7. Vince Friese – 65
8. Jeremy Martin – 53
9. Gavin Faith – 53
10. James Decotis – 52

Foto : Supercross.com
Tekst : @Kris…