X

Voorbeschouwing Masters of MotoX Mons

Nu zondag 7 april gaan de Masters of MotoX van start in het Henegouwse Mons (Bergen). Op de zandomloop van le Bois brûlé vindt dan de eerste ronde van het kampioenschap over 5 wedstrijden plaats. Zeker na zijn knappe reekszege in Valkenswaard start regerend Belgisch kampioen Ken De Dycker (Red Bull-KTM) in de Radson Trophy MX1 als topfavoriet. De Dycker krijgt echter sterke concurrentie zowel van nationale als buitenlandse toppers. Dat hij opnieuw even dominant is als vorig jaar zou dan ook heel erg kras zijn…

Radson Trophy MX1

Wie klopt een Keeno die in supervorm zit?

Nog voor het startschot in Mons is gegeven, zorgde clubrijder Clément Desalle (Rockstar Energy Suzuki) voor opschudding. De vicewereldkampioen MX1 werd door RAMC Mons aangetroken als smaakmaker naast de vaste deelnemers aan de Radson Trophy MX1. Na meningsverschillen met de club koos Desalle er echter voor om in het Franse Lacapelle Marival te rijden.

Desalle’s teammaat Kevin Strijbos -ook in prima vorm overigens- zal gelukkig wél van de partij zijn. Met de Rus Evgeny Bobryshev (Honda World Motocross) en de Schot Shaun Simpson (TM Factory Racing) maken in Mons nog twee kleppers hun opwachting die ook prima uit de verf komen in het zand. Tijdens zijn BK optredens maakte Jeremy Van Horebeek (Kawasaki Racing Team) de afgelopen twee jaar al duidelijk dat de zwaardere 450cc motor ‘m uitstekend ligt. Komende zondag start ‘The Jerre’ dan ook als een stevige podiumkandidaat. Collega MX1 rookie Jens Getteman (24MX Honda Racing) moet de opener van de Belgian Masters of MotoX aan zich voorbij laten gaan door een schouderkwetsuur.

De nummers 777 (Bobryshev), 22 (Strijbos) en 24 (Simpson) mogen we zondag ook weer vooraan verwachten.

Maar ook voor de ereplaatsen zal het in Mons spannen! Voormalig Belgisch vice-kampioen Manuel Priem sloot vorig seizoen nog fraai af als vierde in de Radson Trophy MX1. Of wat te denken van de gepatenteerde snelstarter Jurgen Van Nooten, Yentel Martens of de ex-GP rijders Marvin Van Daele, Nick Triest en Kristof Salaets… Kortom, zowel tijdens de kwalificatiemanche, waarin een holeshotpremie van 250 euro valt te verdienen, en tijdens de twee reeksen van 25 minuten plus één ronde zal hard worden gestreden voor elke positie!

Foto’s: CDS