X

Hoogtepunten WK Enduro Portugal

Vorige week werd in Portugal de vierde GP van het WK Enduro gereden. In het prachtige Portugese landschap ten Noorden van Lissabon kregen we enkele spannende proeven te zien. In de E1 klasse was de overwinning op beide dagen de Franse KTM rijder Antoine Meo. Meo won voor de Fin Matti Seistola en de de Fransman Anthony Boissiere. Meo vergroot zijn voorsprong in het WK en heeft nu 34 punten voorsprong op de Fin Matti Seistola en 35 punten op de Fin Juha Salminen.

In de E2-klasse ging de overwinning naar de Italiaan Alex Salvini, die beide dagen won en in de eindstand de Spanjaard Ivan Cervantes en de Fransman Pierre Alexandre Renet voorafgaat. Onze landgenoten Cedric Cremer en Jean Francois Goblet werden op dag 1 respectievelijk 14e en 15e. Op dag twee ging het wat beter en werden de Belgen 12e en 13e. Salvini leidt in het kampioenschap met 15 punten voorsprong op Cervantes en 28 op Renet.

In de E3 tenslotte ging de overwinning naar de Fransman Christophe Nambotin. De KTM -rijder won beide dagen en ging in de eindstand de Portugees Louis Cerreia en de Est Aigar Leok vooraf. Nambotin heeft in de tussenstand een ruime voorsprong van 34 punten op de Zweed Joakim Ljunggren, die op zijn beurt op de hielen gezeten wordt door Aigar Leok op 1 puntje.

De volgende GP vindt op 15 en 16 juni plaats in Roemenië.

Hoogtepunten dag 1

hoogtepunten dag 2

Foto: KTM Images – Jonty Edmunds