X

PRIMEUR: Historische E-MX race in Zolder

Vooraleer de aandacht van de crosswereld zich dit weekend naar Portugal richt, zijn morgen alle ogen gericht op Zolder!!! Op het bekende Limburgse circuit vindt morgen immers de eerste MX-wedstrijd ooit met elektrische motoren plaats. In het kader van de Clean Week treden Ken De Dycker, Stefan Everts, Arnaud Dubois (top-BMX’er), Jake Nicholls, Marvin Van Daele, Chris Jacobs, Yentel Martens, Damon Graulus en Greg Smets (jawel de zoon van Joël!) in het strijdperk op de KTM Freeride E. De toegang tot deze unieke race is helemaal gratis. Vanaf 19u beginnen de races, mét enthousiast live-commentaar van Leon Van Gestel en een live DJ zorgt voor extra sfeer! Wie een vrije dag heeft of zich vroeger kan vrijmaken, kan om 17u al de vrije trainingen volgen. Het volledige uurschema vind je hier.

<a title=”E1″ href=”https://nl.motocrossmag.be/wp-content/uploads/2013/05/E1.jpg”><img title=”E1″ src=”https://nl.motocrossmag.be/wp-content/uploads/2013/05/E1.jpg” alt=”” width=”520″ height=”80″ /></a>
data-rel="lightbox-0" title="">
In vergelijking met een klassieke crosswedstrijd zullen de motoren minder brullen, maar wie ooit een top-downhill-, BMX- of cyclocrosswedstrijd heeft meegemaakt weet dat dit allerminst een domper op de sfeer mag zijn. Breng dus gerust toeters en bellen mee om jouw favorieten aan te moedigen!

Omdat het domein van Zolder zo groot is, vind je hieronder een plannetje met de toegang. Het MX-deel bevindt zich bovenaan en is in het groen aangeduid met ‘Off road’.  Het Circuit van Zolder heeft voor alle toeschouwers van de E-MX wedstrijd VIP A parking gereserveerd. Via Gate 4, brugje over ben je dan meteen aan het E-MX circuit. Met andere woorden; alles is voorzien voor een fantastische dag! Alle MX-fans morgen op post dus. Wie –shame on you– twijfelt over de weg naar Zolder vind hier een plannetje. Of geef het volgende adres in voor je GPS: Terlaemen 30 – 3550 Heusden-Zolder. GPS coördinaten N 50° 59′ 42.6″ – E 5° 15′ 41.7″ See you in Zolder!