X

Elektrische machines maken ook hun debuut bij AMPL

Net als in andere kampioenschappen, en nu de FIM en InFront Moto Racing afgelopen weekend de komst van een wereldkampioenschap voor elektrische motoren in 2026 aankondigden, maken elektrische machines ook hun debuut in het AMPL-kampioenschap. Vanaf dit seizoen kunnen elektrische motoren het opnemen tegen hun rivalen met verbrandingsmotoren.

In lijn met de plannen van de FMWB zal de AMPL zijn sportreglement aanpassen om machines met elektrische motoren toe te laten vanaf het seizoen 2024. Ze zijn toegestaan in alle categorieën voor volwassenen (de laatste is ‘Open’ bij de AMPL), met uitzondering van MX2 Inters. Bij de Inters wordt de machine alleen geaccepteerd bij de MX1’s.

Daarnaast heeft de federatie op haar website de veiligheidsmaatregelen gespecificeerd die worden opgelegd aan eigenaren van elektrische machines, in het bijzonder de verplichting om in het bezit te zijn van een goedgekeurde, gebruiksklare 6-liter F-500 Lithium brandblusser. Goed om te weten als je van plan bent deel te nemen aan een AMPL-evenement met je elektrische machine!

Het AMPL-seizoen opent op 23 en 24 maart op het circuit van Libin.