X

Everts & Friends 2013

Everts & Friends is elk jaar een evenement waar ik persoonlijk maar ook als schrijver naar uitkijk. Het is een evenement waar show en het sportieve hand in hand gaan en dat voor het goede doel.

Het sportieve

Eén van de sportieve hoogtepunten elke editie is steeds weer de Future Stars die het opnemen tegen de Grand Prix stars die dan zichzelf voor de gelegenheid op zo’n 85cc machine plooien. Zo kregen we in de eerste reeks van de FS een Roan van den Moosdijk die zich helemaal krom reed om een jagende Jeffrey Herlings voor te blijven. En jawel hoor Roan klopte Jeffrey in een duel rechttoe rechtaan en daarin zijn er dit jaar nog niet veel geslaagd, de meeste hebben een vallende JH84 nodig.

Nog één van de sportieve toppers is de wrongway pitstop race waarin ze het parcours omgekeerd af racen en ondertussen ook nog even het achterwiel vervangen. De dames krijgen daarin een vrijstelling van het wiel wisselen.

Hierin kroonde Joel Roelants zich tot de sterkste voor Kevin Strijbos, die de totaaloverwinning claimde, en Kimberley Braam die door een sterk tempo en het niet wisselen knap alle de overige mannen voorbleef! Johan Boonen en Stefan Everts maakte de top vijf compleet.

De show

Maar natuurlijk was er meer dan competitie zo was er de prachtige brommercross waarin er natuurlijk mensen waren die voor de overwinningen gingen, Patrick Heinen won, maar er waren er ook die voor het show gehalte zorgde door half naakt rond te rijden of door met een brommer tandem of brommerzijspan te toeren.

Daarnaast had Everts Kimi Räikkönen kunnen strikken die duchtig mee reed in de Cyclo MX Team race. De IceMan gekoppeld aan Yannick Peeters eindigde op een vijfde stek, Gautier Paulin en Niels Albert wonnen de wedstrijd voor voormalig motocrosser Jan Denuwelaere en Antonio Cairoli!

Het meest genoten we misschien toch nog van de oldtimers wat een prachtige show is. Uiteraard rijden deze competitie maar deze oude machines in actie zien is de mooiste show die een motocrossliefhebber kan dromen!

Kortom Everts & Friends was wederom een prachtig spektakel, op naar 2014?! Dit jaar strikte Stefan Everts Kimi Räikkönen , mogen we voor volgend jaar dan Greg Albertyn, JM Bayle of Ricky Carmichael bestellen?! 😉

Tekst: Matthias Van Eeckhoven