X

Simpson, Petrov en Van der Vlist winnen in Lichtenvoorde

In het Nederlandse Lichtenvoorde werd afgelopen weekend de laatste proef voor het ONK gereden. Op deze zanderige omloop werd de winnaar van de laatste GP Shaun Simpson de eindoverwinnaar. Simpson won de eerste manche en werd in de slotmanche tweede na Bobryshev. Simpson wint in de daguitslag voor Bobryshev en de Reuver, die vandaag tweede en derde eindigde.

Evgeny Bobryshev werd na zijn tweede plaats tot Nederlands Kampioen gekroond.

In de MX2 klasse ging de overwinning naar Petar Petrov. Petrov werd in de eerste manche tweede na Romain Febvre maar wist na de reekszege in de slotmanche zijn eerste eindoverwinning te behalen. Petrov haalde het in de eindstand van Jake Nicholls en Harri Kullas. Damon Graulus werd eerste landgenoot op de vierde plaats met een zesde en een zevende plaats. Kevin Fors wordt in de eindstand vijfde en scoorde een mooie vierde plaats in de tweede reeks.

Jeffrey Herlings haalde na de eerste manche de titel binnen zonder ook maar van start te gaan. Glenn Coldenhoff werd in de eerste manche vierde en finishte niet in de slotmanche. Hij sluit het kampioenschap wel af als tweede.

In de 125cc-klasse domineerde Kemea Reytec van de Laar Yamaha rijder Freek van der Vlist beide manches. Hij won in de eerste manche voor zijn teammaat Cyril Genot en Max Engelen. In de tweede manche werd Joel van Mechelen tweede en kwam Cyril Genot als derde over de finish. Hiermee staan de Kemea rijders bovenaan het podium, met Joel van Mechelen op de derde plaats.

Freek verzekert zich met deze dubbele overwinning van de titel.

In de 85cc klasse tenslotte ging de overwinning naar onze landgenoot Jago Geerts. Geerts werd derde in de eerste manche en won de slotmanche. Hiermee finishte hij met gelijke punten als Roan van de Moosdijk maar door zijn overwinning krijgt hij de eindzege toegewezen. Youri van ‘t Ende werd derde in de eindstand.

De volledige resultaten kan u hier vinden.