X

Interview Brent Vandoninck

Aanstaande zondag wordt de tweede ShoX wedstrijd in de geschiedenis verreden. Dit niet te missen evenement op het motorcrosscircuit van ‘Circuit Zolder’ kan dit jaar rekenen op o.a. de deelname van Jeremy Delincé, Kevin Fors, Freek Van der Vlist en Cyril Genot! Daarnaast zal zondag ook Brent Vandoninck aan het starthek van de ShoX staan.

Allesbehalve vanzelfsprekend na wat Brent de laatste maanden heeft meegemaakt. De jonge Kempenaar kreeg een kleine twee maanden terug thuis, tijdens z’n trainingsoefeningen, een herseninfarct. De spelende TV sloeg naar zijn gevoel wartaal uit en z’n moeder, die hij geen antwoord kon bieden, ook.

Maar de eerste symptomen gingen even liggen om daarna terug toe te slagen. Brent Vandoninck: “Ik ging daarna naar de garage kijken naar m’n motor en daar speelde de radio en weer kreeg ik hetzelfde gevoel. Ik verstond niks van wat er uit de radio kwam. Toen ik dit aan m’n vader wou vertellen, kon ik in m’n hoofd niet eens meer een zin vormen.”

De familie Vandoninck, enigszins in paniek haastte zich naar de spoed in Herentals waar een ernstige diagnose werd gesteld. Een herseninfarct, gelukkig was deze snel onder controle met o.a. bloedverdunners en werden dramatische gevolgen vermeden.

Na onderzoek bleek echter dat het gaatje tussen de twee harthelften, iets waar één vierde van de wereldbevolking met kampt, de medeoorzaak was. Een ‘kleine’ ingreep via de lies was nodig om zo met een ‘parapluutje’ het gaatje te dichten.

Deze operatie ligt nu drie weken achter ons en Brent Vandoninck maakt van het programma van ShoX, met z’n korte reeksen, gebruik om terug in competitie te keren! Daarnaast vertelde Brent Vandoninck ons ook nog: “Ik kijk ook wel uit om eens zo’n elektrische crosser aan de tand te voelen!”

We wensen dan ook dat ShoX voor Brent een mooie seizoenafsluiter mag zijn!

Iedereen die net zoals Brent het seizoen op een leuke manier afsluiten wil kan zich tot op zondag zelf inschrijven!