X

Green Flag #3, 2 februari ’14

Het Europese mx-seizoen ging dit weekend nu officieel van start met de eerste wedstrijd van het Italiaanse kampioenschap. Het is een eerste krachtmeting tussen enkele toppers waarbij sommigen meteen laten zien dat zij er al klaar voor zijn, maar waarbij anderen niet in hun kaarten laten kijken. Naast het Italiaanse kampioenschap vonden nog enkele wedstrijden plaats hieronder kan je alle resultaten bekijken.

Het Italiaans kampioenschap anno 2014 is begonnen. In deze eerste wedstrijd was het zand happen op z’n Lommels. In Riola Sardo kwamen er in de MX1 maar liefst 6 fabrieks rijders aan de start en in de MX2 klasse stonden er evenals 6 fabrieks motoren aan de start. Namen als een Cairoli, Bobryshev, Rattray, Nagl, Tonus, Tixier, Febvre … ze waren allemaal op de afspraak. Tevens stonden er drie Belgen aan de start, Yamaha fabriekspiloot Jeremy Van Horebeek, Kevin Fors en Robin Bakens. Deze wedstrijd mag dus gerust aangezien worden als de openingswedstrijd voor het Internationale motorcross kampioenschap.

De wedstrijden zelf dan. In de MX1 klasse was het Cairoli die overduidelijk de eerste manche won, dit met maar liefst 37 seconden voorsprong op Evgeny Bobryshev en Jeremy Van Horebeek. Phillipaerts, Rattray, Waters en Nagl bleven nog in dezelfde ronde als de vliegende Italiaan.

In de MX2 klasse was het een ware thriller. Arnaud Tonus nam de overwinning met minder dan één seconde voorsprong op Christophe Charlier, verrassende derde is Pauls Jonass. De regerende 125cc wereld en Europees kampioen ging voor aan Jordi Tixier en Ivo Monticelli compleet de top-5. Kevin Fors eindigde 8e, Lars Van Berkel 9e en Robin Bakens 18e.

Tenslotte nog een superfinale. Ook hier was Antonio Cairoli oppermachtig, Van Horebeek claimde de tweede plaats en Bobryshev de derde. Tonus was de beste MX2 rijder op een 6e plaats. Lars Van Berkel eindigde 15e, Kevin Fors finishte 18e en Robin Bakens viel uit met een blessure aan de vinger. Volgende week staan deze rijders aan de start in Noto.

De volledige resultaten kan u hier vinden.

Tyla Rattray was ook in Italië voor zijn eerste wedstrijd in Europa. Foto www.offroadproracing.it

In het Nederlandse Oirschot werd dit weekend een clubwedstrijd gereden. Onze landgenoot Jago Geerts lijkt ook klaar voor het nieuwe seizoen en won beide manches bij de 85cc grote wielen. Hij haalde het in de eindstand van Youri van’t ende en Loeka Thonies. De volledige resultaten uit Oirschot kan je hier vinden.

Jago Geerts vorig seizoen in actie – Foto VEPIX.be

In het Amerikaanse Milwaukee werd de vijfde proef voor het  Amsoil Arenacross series gereden. Ditmaal vond zowel vrijdagavond als zaterdagavond een wedstrijd plaats voor het kampioenschap. Vrijdagavond ging de overwinning naar regerend kampioen Tyler Bowers (1-3) voor Zach Ames (2-5) en Jeff Gibson (9-4). Bowers kwam hiermee in de tussenstand tot op 2 punten van leider Ames bij het ingaan van de tweede avond in Milwaukee.

Resulaten Milwaukee vrijdagavond:
1.Tyler Bowers(1-3); 2. Zach Ames(2-5); 3. Jeff Gibson(9-4); 4. Jacob Hayes (4-10); 5. Cory Green(3-11); 6. Dave Ginolfi(13-2); 7. Kyle Regal(8-9); 8. Steven Mages(16-1); 9. Travis Sewell(5-13); 10. Kelly Smith (12-6)

Op zaterdagavond nam de leider in het kampioenschap Zach Ames revanche. Hij won zijn eerste eindklassement van het jaar met een tweede en een derde plaats in de wedstrijden. Kyle Regal (1-7) werd tweede en Tyler Bowers (10-1) finishte op de derde plaats.In de tussenstand van het kampioenschap vergroot Ames zijn voorsprong tot 6 punten op Bowers. Derde rijder Jacob Hayes volgt reeds op 31 punten van de leider. Het Arenacross kampioenschap verlaat nu even de oostkust en trekt westwaarts voor de zesde wedstrijd in Sacramento volgende week.

Resultaten Milwaukee zaterdagavond:

  1. Zach Ames (2-3); 2. Kyle Regal (1-7); 3. Tyler Bowers (10-1); 4. Jeff Gibson (7-6); 5. Cory Green (5-8); 6. Nathan Skaggs (4-10); 7. Travis Sewell (3-11); 8. Gared Steinke (11-4); 9. Colt Nichols (6-9); 10. Jacob Hayes (15-2)

Tussenstand Amsoil Arenacross:

  1. Zach Ames – 208p
  2. Tyler Bowers – 202p
  3. Jacob Hayes – 177p
  4. Michael McDade – 168p
  5. Willy Browning – 148p
  6. Cory Green – 133p
  7. Kyle Regal – 123p
  8. Colt Nichols – 122p
  9. Travis Sewell – 121p
  10. Kelly Smith – 116p

Zach Ames leidt voor Tyler Bowers in Milwaukee – Shiftone Photography

Zondag, 2 februari, werd in Groot-Brittannië de 4de ronde van het Garmin Arenacross kampioenschap betwist in de ‘Echo Arena’ te Liverpool. In het main-event was het Elliot Banks-Browne die op zijn Buildbase Honda de holeshot opeiste. De leider in het kampioenschap Fabian Izoird startte samen met o.a. ook Jason Dougan en Daniel McCoy in het zog van de Honda piloot. Nadat Fabien Izoird even de leiding overnam, maar deze snel weer verloor na een domme valpartij, was het het opnieuw Elliot Banks-Browne die aan de leiding kwam. Deze positie gaf EBB niet meer af en zo won hij voor Daniel McCoy en Jason Dougan!

Resultaat Garmin Arenacross: Liverpool
1 Elliott Banks-Browne – Buildbase Honda
2 Daniel McCoy – MBO Sport ASA Scaffolding Yamaha
3 Jason Dougan – MVR-D Honda
4 Nev Bradshaw – Putoline Apico Honda
5 Luke Arbon – Dave Thorpe Off Road Centre
6 Angelo Pellegrini – Dave Thorpe Off Road Centre
7 Cyrille Coulon – SR75 Molson
8 Carl Nunn – SR75 Molson
9 James Harrison – Putoline Apico Honda
10 Fabien Izoird – Apico LPE Kawasaki
11 Loic Rombaut – Apico LPE Kawasaki
12 Jamie Law – Dyer & Butler KTM

Tussenstand Garmin Arenacross
1 Fabien Izoird – 77
2 Daniel McCoy – 71
3 Cyrille Coulon – 57
4 Loic Rombaut – 55
5 Steven Clarke – 54
6 Elliott Banks-Browne – 53
7 Nev Bradshaw – 50
8 Kristian Whatley – 43
9 Brad Anderson – 32

Elliot Banks-Browne – Garmin Arenacross