X

ONK in Axel kan rekenen op heel wat toppers

RES Axel zal voor de tweede maal in drie jaar het KNMV Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Motocross ontvangen. Dat doet de club met bravoure. Naast een tot in de puntjes verzorgd parcours waar vrijwilligers van ’s morgens tot ’s avonds aan werken kan de organisatie ook rekenen op een prachtig deelnemersveld.

Zo zal tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings in Zeeland zelfs zijn eerste Nederlandse competitiemeters van het seizoen maken. Dit vanwege Herlings afwezigheid door ziekte in Emmen en de blessure die hij ’s morgens opliep in Mill. Tevens zal Jordy Tixier, teamgenoot van Herlings en vice-wereldkampioen meestrijden.

De overwinning mag Jeffrey Herlings echter niet cadeau verwachten. De leider in ONK MX2, Glenn Coldenhoff, zal vast en zeker zijn huid duur verkopen. De Suzukipiloot is vastberaden te tonen dat hij niet enkel en alleen kan winnen bij afwezigheid van ‘De Bullet’. Naast deze twee publiekstrekkers, die bij de GrandPrix’s het podium kleuren, wordt het uitkijken naar de piloten van het Wilvo Nestaan Husqvarna team en het Kemea Yamaha team. Deze teams willen met respectievelijke Romain Febvre en Aleksandr Tonkov enerzijds en Luke Styke en Petar Petrov anderzijds een hoofdrol opeisen.

In de MX1 klasse mag ‘RES Axel’ de deelname van twee voormalige wereldkampioenen aankondigen. Zo zal Steve Ramon zich komen mengen in de strijd om de Nederlandse titel. Hiernaast verschijnt ook het Ice One Husqvarna team met voormalig MX2 wereldkampioen Tyla Rattray en zijn teamgenoot Todd Waters aan de start. Bij deze jongens kunnen we ook nog de vaste ONK waarden toevoegen zoals Joel Roelants, Marc De Reuver en Mike Kras. De twee laatstgenoemde zijn in een verwoed gevecht om de titel. Met slechts één punt dat beide kemphanen scheid, beloofd het een zeer interessante middag te worden in Axel!

Ad Colijn van RES Axel ziet 26 april hoopvol tegemoet: ‘Met Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff hebben we de twee snelste zandpiloten in de wereld. Deze op ons parcours tegen elkaar aan het werk kunnen zien zal prachtig zijn! Het maakt ons ook zielsgelukkig dat we een icoon als Steve Ramon in de MX1 kunnen presenteren aan de bezoekers. Neem dit samen met de deelname van Tyla Rattray(Wereldkampioen MX2 2008) en z’n teamgenoot Todd Waters (7de in het WK MXGP). Een steeds beter presterende Joel Roelants en het enorm spannend duel voor de titel tussen Mike Kras en Marc De Reuver die slechts door één luttel puntje gescheiden zijn. Dan kan het ONK hier in Axel enkel een super dagje worden!’

Om er een super dagje van te maken wordt de Lageweg op 26 april even eenrichtingsverkeer. Het parcours wordt dan best benaderd via Adriaan van Ostadeweg. Volg hiervoor de wegwijsborden. De entreeprijs zal zoals gebruik tijdens het Open Nederlandse Kampioenschap 20 euro bedragen. Kinderen tussen de 12 en 16 jaar kunnen binnen tegen een voordeeltarief van 10 euro. Jonger dan 12 jaar komt gewoon gratis binnen. Trainingen starten om 9.00 uur, de wedstrijden starten omstreeks de klok van 12.30uur! U kunt alle verdere info vinden op onze RES site; www.resaxel.nl

Tekst: Matthias van Eeckhoven RES Axel