X

De Reuver Nederlands kampioen MX1!

In het Nederlandse Oldebroek werd afgelopen Maandag de laatste manche van het ‘Open Nederlandse Kampioenschap’ verreden. Nadat één ronde voor het einde al bekend was dat Romain Febvre in de MX2 klasse en Jago Geerts in de 85cc klasse de Nederlandse kampioenen waren, wou iedereen nu weten wie zich kon kronen als MX1 en 125cc kampioen.

Het Nederlandse toptalent Davy Pootjes lag in pole-positie om de ‘ONK’ titel in de 125cc klasse naar zich toe te trekken. Een schitterende uitgangspositie die de Factory KTM piloot niet ging verloren gaan. Twee overwinningen in Oldebroek leverde hem de prestigieus titel op de titelstrijd bleef Pootjes, Max Engelen en Cyril Genot voor. Dit waren tevens ook de piloten die twee en drie eindigden in de dagoveral in Oldebroek.

Marc De Reuver op zijn beurt was, na een sterk seizoen, dan weer op weg naar een meer dan verdiende Nederlandse titel. De BT Honda piloot moest de dag overwinning wel aan de Zuid Afrikaan Tyla Rattray laten die aan een eerste en een tweede stek voldoende had om De Reuver (3-1) voor te blijven. Deze finishte in de daguitslag tweede, een resultaat dat meer dan voldoende was voor de Nederlandse titel binnen te halen. Het podium werd helemaal internationaal door de derde plaats van Shaun Simpson.

De 85cc klasse kreeg een thriller van formaat aangeboden tussen de gekende concurrenten, Jago Geerst & Jorge Prado Garcia. De Spanjaard wist beide manches naar zich toe te trekken en won zo ook de overal klassering voor Jago Geerts die tweemaal op de tweede plaats finishte. De derde plaats ging naar de Nederlander Roan van de Moosdijk.

In MX2 klasse was er door de afwezigheid van het Wilvo-Nestaan Factory Husqvarna team, ook de kersverse ONK MX2 kampioen afwezig. Wie wel aanwezig was, was de dominante Jeffrey Herlings die uiteraard beide manches won voor Petar Petrov. In de algemene dag klassering vinden we Brian Bogers en Paul Jonass beide met 38 punten. Het was echter wel Brian Bogers die het podium mocht beklimmen door z’n betere resultaat in de tweede manche.