X

Winst voor Renet, Bellino en Remes in Zweden

Afgelopen weekend werd in Zweden de vijfde proef gereden van het WK Enduro.

In de E1 klasse ging de overwinning naar de Fin Eero Remes op zijn TM. Remes kon op de eerste dag reeds profiteren van een fout van leider Nambotin om de leiding over te nemen. Nambotin maakte een grote fout in de extreme test en kon de verloren tijd niet meer goedmaken. Hij finishte op de tweede plaats en kon de Spanjaard Cristobal Guerrero voorblijven. De Italiaan Thomas Aldrati werd vierde en de Fransman Jeremy Tarroux rond op zijn Sherco de top vijf af.

Eero Remes in actie

De E2 klasse werd opnieuw een kolfje naar de hand van Pierre Alexandre Renet. Renet won zijn vierde opeenvolgende wedstrijd en kon weerstaan aan de druk van Johny Aubert, die 8 van de 16 proeven won. Alex Salvini mocht als derde op het podium terwijl Lorenzo Santolino en  Roni Nikander als vierde en vijfde finishten.

‘Pela’ Renet blijft winnen

Matthias Bellino zorgde voor een Frans feestje door de E3 klasse te winnen. Bellino moest op de eerste dag nog de Australiër Matt Philipps voorlaten maar maakte op de slotdag het verschil. Bellino won voor Philipps maar het is de Australiër die de leiding overneemt in deze klasse. De derde plaats ging naar Matti Seistola voor Luis Correia en Jeremy Joly.

Mattias Bellino in actie

 

Grote afwezige dit weekend was Antoine Meo. De E1 kampioen van vorig jaar kwam vorige week in Finland zwaar ten val en werd met meerdere breuken en een longtrauma afgevoerd naar het ziekenhuis. De Fransman onderging ondertussen al enkele operaties en zou minstens drie maanden buiten strijd zijn.

Bij de vrouwen ging de overwinning verassend niet naar Laia Sanz. De Spaanse werd van haar troon gestoten door Jane Daniels. Jessica Gardiner werd derde.

De volledige resultaten kan je hier vinden.

Photo’s enduro-abc.com