X

Bakens beleefd plezier tijdens de Belgian National in Hasselt

De échte fans en diegene die Robin Bakens volgen op facebook wisten het al. Robin kiest resoluut voor wedstrijden dichter bij de deur en laat de resterende EK’s links liggen. Dat gaf hem de kans om afgelopen weekend aan de start te verschijnen van de Belgian National in Hasselt.

In de tijdstrainingen ging het al meteen de goede richting uit, met zijn MX2 motor deed hij het meer dan goed tussen de grote jongens. Ook al stonden er maar 14 Inters open aan de start, toch is de 8e tijd die Robin neerzette niet slecht. Want één voor één waren het kleppers die aan de start stonden.

 

De eerste reeks begon een beetje dramatisch. Robin had zijn Yamaha aan één van de buitenste hekken geplaatst om te starten en dat tegenover de zwaardere machines aan de binnenkant kwam dat niet goed. Zo werd hij helemaal naar buiten gedrumd en moest hij van buiten de top-10 terug komen. Na drie ronden zat Bakens in die top-10 achter het groepje Truyts, Nijs, Van Beveren. Echter telkens verloor hij de aansluiting over de whoopsectie, daar waren de jongens voor hem een stuk sneller. Halfweg de wedstrijd maakte de Waaslander nog een klein foutje, hierdoor verloor Bakens de aansluiting met dit groepje en besloot hij te settelen voor zijn positie. Op het einde viel Ricky Nijs nog een beetje stil waardoor Robin Bakens nog een plaatsje winst kon boeken in de allerlaatste ronde. Dat extra plaatsje is te danken aan een uitstekende conditie getraind op een Fietsenwereld Bijvank fiets met de ondersteuning van REV Training coach Fredrik.

 

“Dit was nu eens een leuke reeks!” Zei Robin Bakens achteraf. “Het was zo plezierig om met deze mannen in duel te liggen. Indien ik vertrouwen kan winnen op de whoopsectie kan ik echt met hen mee doen en vechten voor een top-5. Nu ga ik even het circuit verkennen en kijken waar ik nog wat tijd kan winnen.”

 

Tijd heeft Robin genoeg gekregen, zo is Jelle Vanhoof zwaar gevallen tijdens de nationale reeks en werd de wedstrijd even stil gelegd. Hierbij wilt Robin hem dan ook beterschap wensen, alsook aan een official die hard geraakt werd in een andere valpartij. Net voor het tijd was om nog eens 20 minuutjes te knallen gingen de hemelsluizen nog eens open. Plots was het een heel gedoe in het gesloten rennerspark, niemand had zich voorzien op een zondvloed als deze maar de eks brand goggles van Robin waren voorbereid. In de start was het een geduw en getrek richting de eerste bocht. Bij het uitkomen van de tweede bocht had Bakens zijn MX2 Yamaha richting een 8e plaats geknald. Wat dan volgde was pure fun en spanning, een geweldig leuk duel tussen Robin Bakens en Kristof Salaets. Het was wel hard werken op die MX2 motor tegen Kristof’s 450cc machine. Uiteindelijk moest Bakens ook zijn meerdere erkennen. Na halfweg wedstrijd kwam ook nog Mark Boot opzetten, en naar het einde toe kwam ook Jilani Cambré zich moeien in dit duel. Maar ipv achteruit te gaan, ging de Yamaha zelfs nog naar voren, zo werd Ricky Nijs verrast door een glad spoor en kon RB94 opschuiven naar een definitieve 7e plaats.

Robin Bakens “Het was echt super plezant vandaag. Ik heb een goed gevoel over gehouden aan het rijden en ik heb me proberen tonen. Dat is ook wel gelukt denk ik, als MX2 rijder zijnde. Ook heb ik gigantisch veel bijgeleerd als het op bochtensnelheid op aan komt, iets wat ik zonder twijfel nodig had vandaag. Ik wil hierbij dan ook al mijn sponsors bedanken die dit alles mogelijk maken! Steven Braems boor- en betonwerken, Arai Helmets, Leatt protectives, EKS Brand Goggles, Gaerne Boots, BEST products, Putoline motorcycle oils, Yamaha Belgium, Van Hasselt exhausts, TMV, Twin Air, No Limit Graphics, Fietswereld Bijvank, Renthal, Muc-Off, Acerbis, Bakens Yamaha, Pirelli, Spirit suspension, REV Training”

Foto’s: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven