X

De Malle Transfermolen 2015: de stukken vallen…

Langzaam vallen de puzzelstukken in elkaar en worden de overblijvende stukken steeds duidelijker waar ze heen zullen gaan. Zo werd afgelopen dagen duidelijk dat Davy Pootjes (EKMX250) en Pauls Jonass (WKMX2) de teamgenoten zullen worden van Jeffrey Herlings bij het Red Bull Factory KTM team. Dat betekend dat er geen plaats meer is voor Jordi Tixier. De Fransman die door de blessure van Jeffrey Herlings mogelijks op weg is naar z’n eerste wereldtitel zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitkomen op een MX2 machine van CLS Kawasaki. Daar worden zijn teamgenoten Dylan Ferrandis en Thomas Covington.

Bij het Rockstar Energy Suzuki Europe team blijft in elk geval Jeremy Seewer op post. In dit zelfde team zal ook Glenn Coldenhoff gaan uitkomen en dit op een 450cc machine in de MXGP klasse. In het broertje van dit team het Rockstar Energy Suzuki team zal de samenstelling gewoon Clément Desalle en Kevin Strijbos blijven.

Als we het toch even over de MXGP klasse hebben dan kunnen we het ook even hebben over de piloten die uit de MX2 klasse moeten overstappen. Met Romain Febvre, Christophe Charlier en Jose Butron zijn er zowiezo al drie sterkte piloten beschikbaar voor de MXGP team. Al gaat het gerucht dat Jose Butron en zijn huidig team Silver Action KTM samen de sprong zullen wagen naar de MXGP klasse.

De Honda HRC teams lijken ook stilaan klaar te geraken voor de strijd in 2015. Met het Gariboldi Honda team heeft zich ook voor de komende jaren verzekerd van de diensten van Tim Gasjer. De nog steeds piepjonge Sloveen was zonder twijfel de revelatie in dit MX2 seizoen. In de MXGP klasse lijkt het bijna zo goed als zeker dat het HRC Honda team met Gautier Paulin en Evgeny Bobryshev zullen schitteren in 2015. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Gautier Paulin, bekend om z’n kwaliteiten als afsteller, het pad moet effenen voor een eventuele komst van Jeffrey Herlings in 2016. Het is echter nog een hele lange weg naar 2016.

Wat met KRT Kawasaki? Geruchten gaan al een hele tijd dat Ryan Villopoto interesse zou hebben in een eventueel verblijf in Europa. In een exclusief interview dat we met hem hadden (u leest het binnenkort hier en in MxLife.be) merkte we dat het enorm intensive leven in Amerika hem zwaar viel. Vooral het dubbele seizoen eist toch z’n tol op een mens. Kiest RV2 binnenkort voor het toch wel iets minder hectische schema van de MXGP kalender? Wil de Amerikaan ook wel nog iets meer van de wereld zien dan enkel en alleen Noord Amerika?! Het zou allemaal wel eens kunnen. KRT Kawasaki en Villopoto praten met elkaar en dat is zowiezo een teken aan de wand. Mogelijkst teamgenoot van Ryan Villopoto zou goede vriend Tyla Rattray zijn.

Als dit alles niet doorgaat is ook Tommy Searle nog in beeld bij het KRT Kawasaki team. De Brit heeft weelde want naast het KRT Kawasaki team is er ook nog de keuze voor het Red Bull KTM team. Het is voor ons en voor hem dus nog even afwachten, maar mogelijks zien we hem dus als teamgenoot van Tony Cairoli. Van wat wij hoorde zou Tommy Searle opteren voor de 350cc machine, waardoor er misschien ook nog wel plaats is voor Ken De Dycker die op zijn beurt de 450cc KTM kan vertegenwoordigen.

Zusterbedrijf van KTM, Husqvarna doet het ook meer dan goed op de transfermarkt. Met het officiële Ice One Husqvarna team die naar wat wij hebben gehoord en gezien een deal zouden hebben met Max Nagl. De Duitser zou de teamgenoot worden van Todd Waters die een goed seizoen kende tot z’n blessure. Een nieuw husqvarna team wordt het Ricci Husqvarna. Daarvoor heeft die andere Australiër Dean Ferris z’n handtekening geplaatst. Het Belgische Wilvo Nestaan Husqvarna team zet de samenwerking met de Rus Aleksandre Tonkov verder, voor de plaats van Romain Febvre zijn verschillende gegeerde. Toch lijkt de Brit Ben Watson een van de favorieten om deze plaats in te nemen.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Bavo