X

Damon Graulus tekent bij KEMEA Yamaha voor 2015

Damon Graulus werd vijfde in Kegums en blijft nog steeds als derde staan in de voorlopige tussenstand.

Damon Graulus en het KEMEA Yamaha team hebben een overeenkomst getekend voor volgend jaar met de intentie voor een samenwerking van lange duur. De 19-jarige Vossemnaar zal volgend jaar aan de zijde van de Fransman Benoit Paturel deelnemen aan het wereldkampioenschap MX2.

Graulus is momenteel de regerende Franse MX2 kampioen en had gepland om in 2014 zijn eerste volledige WK MX2 seizoen te rijden. Zijn beste resultaat was een 7e plaats tijdens de eerste manche van de Spaanse GP in Talavera de la Reina. Op dit moment staat Damon 20e in de tussenstand nadat hij meerdere GP’s heeft gemist. Damon zal dit seizoen niet meer in actie komen nadat hij zijn elleboog blesseerde in de Finse GP.

Damon Graulus: Ik vind het super om het KEMEA Yamaha team te vervoegen. Het kan niet onder stoelen of banken worden gestoken dat het team de voorbije jaren een grote stap vooruit heeft gezet en iedereen erg professioneel tewerk gaat. Het is bovendien een Belgisch team, wat heel belangrijk is voor mij. Dat maakt vele zaken zoals communicatie een pak makkelijker. De ervaring van Marnicq zal mij zeker helpen om progressie te maken en ik kijk er echt naar uit om de motor te proberen. Ik heb altijd al heel graag gereden met Japanse motoren en ik ben er zeker van dat de YZ250F mij goed zal liggen. Dit jaar had ik geen super goed seizoen maar ik heb enorm veel bijgeleerd. Ik weet nu waarop ik me moet focussen deze winter en zal daaraan zo hard mogelijk proberen werken. Het doel voor volgend jaar is een top 10 plaats met hopelijk enkele uitschieters.

Marnicq Bervoets, KEMEA Yamaha, team manager: Ik weet dat Damon over veel potentieel beschikt. Hij won veel toen hij 85cc reed en ik denk dat we nog niet alles van hem gezien hebben. Met de juiste begeleiding en training kan hij volgens mij uitgroeien tot een toprijder. Het belangrijkste voor Damon is om regelmaat te brengen in zijn resultaten. Hij is reeds heel snel in sommige wedstrijden maar hij moet altijd snel zijn op eender welke ondergrond. Damon is alvast super gemotiveerd en dat is het allerbelangrijkste om van start te gaan. We zijn er van overtuigd dat hij in staat is om in de top 10 te eindigen en kijken er dan ook naar uit om het nieuwe seizoen te starten.

Hans Corvers, KEMEA Yamaha, team owner: We hebben de beslissing genomen om volgend jaar met twee jonge talenten van start te gaan en ik ben daar zeer blij om. Als Belgisch team is het super dat Damon erbij komt voor de uitstraling van het team en zijn sponsors. Ik volg Damon nu reeds enkele jaren en hij maakte meermaals een goeie indruk. Met de hulp van Yamaha Motor Europe kunnen we hem de beste motoren aanbieden. Vanuit het team zullen we hem van alle nodige fysieke en mentale begeleiding voorzien. Samen met Benoit denk ik dat we volgend jaar voor enkele verassingen kunnen zorgen !

Foto: CDS