X

KEMEA Yamaha Race Report GP15 Lommel, België

Na enkele tegenvallende wedstrijden werd de laatste GP op Europese bodem een succes voor het KEMEA Yamaha team. Voor eigen publiek in Lommel kon Petar Petrov ondanks zijn schouderblessure een tiende plaats uit de brand slepen. Nick Kouwenberg bezorgde het KEMEA team een tweede reeks overwinning bij de EMX250 en Cyril Genot miste nipt het podium met twee vierde plaatsen.

Genot kon in beide manches na een matige start opklimmen naar de vierde plaats. Op deze loodzware omloop kon Cyril blijven doorpushen tot het einde terwijl anderen op het einde het tempo moesten laten zakken. Uiteindelijk mist hij het podium met 1 puntje maar kan hij toch terugblikken op een geslaagd weekend. In de eindstand van het EK125cc behaalt Cyril in extremis nog de tiende plaats in de eindstand.

Cyril Genot: Ik ben ontgoocheld dat ik het podium met 1 luttel puntje mis. Het rijden ging goed maar als mijn starts iets beter waren geweest had ik meer kans gehad op het podium. Het duurde telkens iets te lang om op te schuiven en tegen dan waren de verschillen te groot. Maar al bij al ben ik blij om de EK campagne positief te kunnen beëindigen. Volgende week is er nog het junior WK in Lierneux. Ik hoop ook daar een goed resultaat neer te kunnen zetten en daarna kunnen we beginnen werken naar volgend jaar toe.

Nick Kouwenberg was er na zijn sterke prestaties in Zweden en Finland op gebrand om ook in Lommel te schitteren. De Nederlander had een goeie start in de eerste manche en klom al snel op naar de derde plaats. Na enkele ronden kreeg hij echter af te rekenen met enkele probleempjes. Hij viel terug naar de negende plaats en vocht uiteindelijk nog terug om zevende te finishen. In de tweede manche nam Nick revanche. Hij ging als vierde van start maar reed tegen het einde van de eerste ronde aan de leiding. Deze zou hij niet meer afstaan en na een perfecte race won de Nederlander zijn tweede manche van het jaar. Voor het podium kwam Nick echter 1 puntje tekort en werd hij vierde. Ondanks het missen van de eerste drie wedstrijden en een 0-score in Maggiora behaalt Nick nog de twaalfde plaats in de eindstand van het EK.

Nick Kouwenberg: Gelukkig kon ik op zondag orde op zaken zetten na dat tegenvallend resultaat van de eerste manche. Alles ging goed in de eerste manche tot ik enkele probleempjes kreeg en terugviel. De tweede manche was zoals het hoorde en ging goed. Ik baal ervan dat ik het podium mis, want dat was de minimum verwachting. Ik had op meer gehoopt maar ik kan het team niet genoeg bedanken voor hun steun en inzet !

Petar Petrov kwam met grote twijfels aan op de omloop in Lommel. Nadat hij zijn schouder twee weken geleden ontwrichtte was het afwachten of de schouder sterk genoeg zou zijn om het slagveld in Lommel te overleven. Petar beet door en na een goeie kwalificatie slaagde hij erin om met een 11e en een 9e plaats de tiende plaats in de eindstand te behalen.

Petar Petrov: Gezien de dokters mij vooraf hadden gezegd dat het niet mogelijk zou zijn om hier te rijden ben ik vrij tevreden met het resultaat. Dit was niet het resultaat dat ik vooraf in gedachten had maar die schouderblessure gooide roet in het eten. Ik ben blij dat ik beide manches kon aankomen. Nu heb ik wat tijd om de schouder te laten rusten en ik hoop in Brazilie opnieuw fit aan de start te komen om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Ik zou in het bijzonder Yves Demeulemeester en Dr Claes willen bedanken voor hun goede zorgen. Zij hebben mij enorm geholpen en het mogelijk gemaakt dat ik hier aan de start kwam, dus ik ben hen heel dankbaar voor dat.

Marnicq Bervoets: We kunnen op een succesvolle thuis GP terugblikken denk ik. Het is heel spijtig dat we tot twee maal toe het podium missen met Nick en Cyril, maar dat is nu éénmaal motorcross. Nick reed super in die tweede reeks en verdiende de overwinning. Als hij geen problemen had gehad in de eerste manche won hij volgens mij de GP… Cyril toonde andermaal dat hij heel goed is in het zand en met iets betere starts kan hij nog nadrukkelijker vooraan aanwezig zijn. Petar tenslotte heeft de schade goed kunnen beperken. Het was duidelijk dat hij motortraining miste en niet voluit kon gaan, maar een top 10 is zeker niet slecht in dit geval.

Foto : CDS