X

Heldhaftig of knettergek?!

Het stof daalt langzaam neer. Het is niet Jeffrey Herlings die z’n derde wereldtitel heeft behaald, maar wel Jordi Tixier die z’n eerste wereldtitel heeft geclaimd in Mexico! De Nederlandse motorcrossliefhebber is in diepe rouw.

Waar het misliep weten we allen al. Jeffrey Herlings ging net iets te enthousiast te werk op de ‘Everts & Friends Charity’ wedstrijd. Niet op z’n gebruikelijke MX2 machine, maar wel op een 85cc machine. Voor een moment liet ‘ The Bullit’ uit Elzendorp zijn onvolwassen kantje zien. De wil om te winnen, zelfs als dit ‘maar’ tegen Roan van de Moosdijk is, is blijkbaar groter dan het gezonde verstand om even een beetje te chillen. Na een sprong die niet uitkwam zoals het moest brak de tweevoudig wereldkampioen MX2 het dijbeen.

Meteen begon een race tegen de tijd voor de kopman van het ‘Factory KTM’ team. Nog maar enkele punten waren nodig om wereldkampioen te worden, maar zou JH84 nog wel eens voor Jordi Tixier kunnen eindigen? Zou hij in 2014 nog wel in actie kunnen komen?! KTM en Jeffrey Herlings zeiden volmondig ja! De Nederlander trok naar het revalidatiecentrum van Red Bull en daar werd hard gewerkt aan een comeback. Er werd gewerkt aan iets onmogelijk, ‘the bullit’ zou de normale revalidatietijd van zo’n zes maanden moeten verpulveren! Géén zes maanden maar een kleine 2 maanden dat was de tijd die Jeffrey had en kreeg.

Hard werd gewerkt, heel hard werd gewerkt. Jordi Tixier kwam dichterbij en dichterbij. In aanloop van de voorlaatste Grand Prix in Brazilië was iedereen dan ook in volle verwachting zou Herlings het groene licht krijgen om deel te nemen in Brazilië? Het antwoord was neen! Een infectie had de heling vertraagd en het been was verre van aan elkaar gegroeid. Of de Grand Prix in Mexico nog een mogelijkheid was?! Intimi vertelde ons zonder twijfelen: Neen!! Als hij start wordt er gespeeld met de verdere carrière van Jeffrey.

Toch verbijsterde de Nederlander z’n intimi en ons allen door op woensdag en donderdag zichzelf te tonen op de Nederlandse trainingsparcours. Maar alreeds op donderdag zorgt voor een nieuwe impact op het been voor verdere blessures. Er word dus afgereisd met een enorm verzwakt been. Een reis die is afgelopen zoals ze afgelopen is. Een reis die achteraf gezien onverantwoord is gebleken. Zowel het KTM management als Jeffrey Herlings zelf hebben gespeeld met een briljante carrière. Laten we dit er wel aan toevoegen, had dit verhaal een happy end gekend had niemand een f*ck gegeven om de gelopen risico’s. Daarnaast zou hij zondertwijfel ‘bikkel van de eeuw’ zijn geworden, al is hij dat natuurlijk nu ook!

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Facebook