X

Desalle kijkt uit naar de motor en is niet bang van Villopoto…

Voor Rockstar Suzuki rijder Clement Desalle is het nog maar een kwestie van weken wanneer hij terug op de motor kan. Op 4 november is er een nieuwe check-up gepland voor zijn behandelde pols en hoopt hier dan ook een positief antwoord op te krijgen. De winnaar van vier Grand Prix`s zat dan ook niet meer op de motor van tijdens de Tsjechische Grand Prix in Loket eind juli. Hij moest toen gefrustreerd opgeven met een breuk in de pols van het scafoïd beentje. Desalle begon al wel terug met het fietsen en de wintervoorbereiding en hij hoopt dan ook een verlossend antwoord te krijgen van de specialisten.

“Mijn pols voelt goed aan en we volgen de planning zonder enig probleem”zeg hij “Ik begon vorige week met wat rustig te mountain-biken, maar ik mis toch wel de sterkte en flexibiliteit in de pols. Maar ik hoop groen licht te krijgen van de arts om binnen een paar dagen terug te kunnen rijden.”

“Ik ga eerst proberen met de enduro motor en dan langzaam aan naar het motocross circuit toe te werken.”Voegde hij er aan toe. “Het heeft niet veel zin om er van in het begin vol gas wat in te vliegen. Het is al een hele tijd geleden dat ik nog gereden heb en daar wil ik me nu toch wel op concentreren.”

Desalle heeft al een schema voor het off-season uitgestippeld. Eerst op Portugees `boot camp` met het volledige Suzuki team eind december en vervolgens een aantal weken richting Californië om met de motor te gaan trainen. De laatste keer dat de 25-jarige Desalle naar de Verenigde Staten ging was tijdens het Grand Prix seizoen in 2011, toen won hij dat jaar drie van de eerste zes wedstrijden. “Ik heb daar een vriend met een huis en ik ging ook in 2011 al naar ginder om de voorbereiding te doen, maar ik had toen de pech omdat ik ziek werd zodra ik daar aankwam.”Zeg hij. “Niet te min het weer daar normaal goed zal zijn, moet ik toch op de kennis van mijn vriend rekenen om goeie trainingscircuits te vinden. Ik vroeg Sylvain (Geboers, Rockstar Energie Suzuki world MXGP Teammanager) of ik een trainingmotor kon krijgen gedurende de tijd dat ik daar was. Het team gaat me ook een motor sturen en dat is dus geweldig.”

Desalle was een van de meest constante uitdager van Antonio Cairoli voor de wereldtitel in de premier klasse van de motocross en was één van de slechts vijf rijders die een Grand Prix konden winnen in 2014. Met ingang van zijn zesde jaar bij Suzuki is hij naar alle verwachtingen weer één van de favorieten samen met Gautier Paulin, Max Nagl en Jeremy van Horebeek. Maar ook vroegen we hem naar een voorspelling over hoe het AMA kampioen Ryan Villopoto het zal afbrengen tegen de beste MXGP rijders. “Ik zal niet zeggen dat hij zal winnen, maar wil ook niet zeggen dat hij het moeilijk zal hebben…eerlijk gezegd, we zullen het niet weten tot de eerste races gereden zijn en dan kunnen er misschien al veel dingen gebeurt zijn.”Is zijn opinie hierop. “Hij is zeker en vast een goeie rijder, maar ik ben er niet bang voor. Voor mij is het gewoon een goeie kerel die er bij komt in de MXGP. Ik denk dat het belangrijkste is om je te concentreren op je zelf en niet te veel te gaan kijken naar de andere kant om te zien wat de andere jongens aan het doen zijn.”

“Ik denk wel dat hij zich zal moeten aanpassen aan sommige circuits en dat zal wel niet zo gemakkelijk zijn.”Voegde Desalle er nog aan toe.

Tekst Adam Wheeler – OTOR Magazine
Foto : CDS / Bavo Swijgers