X

Strijbos kijkt uit naar US trainings trip !!!

Kevin Strijbos zal heel waarschijnlijk in januari naar de US vertrekken om een deel van zijn winter voorbereiding af te werken voor het FIM Wereldkampioenschap MXGP 2015. Rockstar Suzuki teamgenoot Clement Desalle had reeds al groen licht gekregen van het fabrieksteam om te ontsnappen aan de Noord-Europese winter en naar het meer zonnige Californië te gaan voor een tweetal weken. Kevin Strijbos reist dus ook naar de US en zal vergezeld worden van Rockstar Europe Europa MXGP debutant Glenn Coldenhoff. Het plan is om deze twee weken te gebruiken om wat intens te gaan rijden en te trainen. Voor Strijbos word de voorbereiding wat lichtjes gewijzigd en hiermee hoopt men toch het probleem van opgepompte armen wel wat op te lossen, door wat extra tijd meer op de RM-Z450 door te brengen.

“Ik heb wat samen gezeten met het team en mijn trainer om te kijken naar wat veranderingen voor volgende seizoen. We zullen een paar verbeteringen doen in de gym en wat meer tijd doorbrengen op de motor.”Zei de 28-jarige, die nog derde werd in het eindklassement MXGP. “Het arm-pomp probleem was een puntje om te verbeteren, tijdens de tweede helft van het seizoen was het redelijk OK. Het kan zo in eens op komen en tijdens de Motocross of Nations was het wel echt slecht. Maar ik hoorde dat ook andere rijders met het zelfde probleem hadden te kampen. Maar toch wil ik wat meer rijden in de winter.”

Rockstar Suzuki team gaat dus met alle drie rijders uit de MXGP richting de States samen met Sport Manager Joel Smets. “Het is nog niet voor 100% gevestigd maar ik denk dat we waarschijnlijk zullen gaan van 5é tot en met de 22é,”Zei Strijbos.” Het doel is gewoon om daar te gaan rijden en de snelheid stelselmatig op te bouwen. Het weer zal een heel belangrijk voordeel zijn, al zijn de circuits een beetje vlakker dan we hier gewoon zijn”

Strijbos heeft al vier dagen testen met het team achter de rug na de Naties in Letland vorige maand. Twee dagen werd er gewerkt in Frankrijk en de andere twee dagen in Lommel. Op de baan van de Belgische Grand Prix in het diepe zand. Dat brengt zoals Teambaas Sylvain Geboers het zegt “het beste en het slechtste” naar boven tijdens de testen. “Ik heb geen bepaalde verzoeken gegeven aan het team voor de motor, omdat de Suzuki zo al sterk genoeg was.”Zegt Strijbos. “Ik gebruikte een lagere afstelling van het vermogen tot en met de GP in lommel (begin augustus), daarna reden we met een krachtiger afstelling en daar was ik blij mee. Ik was ook blij met het nieuwe frame nu, omdat ik de voorkeur gaf aan het oude frame gans het seizoen. We werkte ook met de voorvorken en de veringen en dat was niet altijd gemakkelijk om alles samen goed te laten werken. Maar toch maken we goeie vooruitgang.

Strijbos vertrekt voor een weekje op vakantie volgende week om daarna terug te vallen in het trainingsregime om zich voor te bereiden op de achttien GP’s en de zesendertig reeksen die eraan komen in 2015. Rockstar Suzuki trekt zoals gewoonlijk weer naar Portugal op ”boot camp” in december met al hun rijders uit de verschillende klassen. Achter het Californische avontuur zal het Belgische team waarschijnlijk opnieuw aan hun pre-seizoen beginnen in het Franse Valence.

Tekst : Adam Wheeler – OTOR
Foto : CDS/Bavo Swijgers