X

Cairoli denkt aan overstap op de 450

MXGP wereldkampioen Antonio Cairoli heeft tijdens het off-seizoen nog niet veel stilgezeten. Zijn dagen waren gevuld met tussen het testwerk door bezoekjes aan de EICMA-show, sponsorverplichtingen, filmpremières en recent nog de rally van Monza. Zijn nieuw teamgenoot Tommy Searle verbleef bijna een maand in Rome om kennis te maken met zijn team en de nieuwe motor die zal gebruikt worden in dit nieuwe seizoen. Ook Cairoli testte reeds de 2016 productie motoren en voor het eerst sinds zijn aankomst in 2010 bij KTM, zou hij kunnen overstappen op de 450 motor in zijn queeste naar een zevende opeenvolgende titel.

De 29-jarige Italiaan, die nog zeker 2 seizoenen op de SX-F motoren zal rijden, heeft nog altijd veel werk voor de boeg, maar lijkt dichtbij een keuze voor de zwaardere motor. ‘ We zijn nog steeds aan het testen en ik heb nog geen beslissing genomen.’ , wist Cairoli afgelopen maandag te vertellen. Het gebeurt wel vaker dat Tony tijdens het off-seizoen afwisselt tussen de 350 en de 450, maar  tot hiertoe heeft hij altijd gekozen voor de lichtere, meer wendbare 350 motor. Dit is reeds zo sinds hij in 2009 tekende bij KTM, op een moment dat het gerucht de ronde ging dat hij kampioen was geworden op een 400cc De Carli Yamaha.

Er zouden verschillende redenen kunnen zijn om de overstap te overwegen. De eerste is de vernieuwing die de 350 kreeg met pre-productie materiaal, en hoe hij nu tegenover de 450 staat. De Siciliaan zou kunnen een voorkeur geven aan de vernieuwde powerline van de zwaardere motor. Ten tweede kan hij ook op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging na vijf titels op dezelfde motor. Ten derde kan het ook te maken hebben met de komst van Searle, die zo goed als zeker op de 350 zal rijden. Ken de Dycker zal sowieso op de 450 rijden waardoor Tony nu een vrije keuze heeft. Ten laatste kan het ook zijn dat Cairoli op de 450 meer all-round potentieel ziet voor de omlopen van komend seizoen en hiermee beter gewapend zal zijn tegen Villopoto.

Een definitieve keuze kunnen we pas verwachten tegen eind januari, wanneer ‘222’ zijn eerste wedstrijd van het jaar zal rijden op het Italiaans kampioenschap in Riola Sardo in Sardinië.

Tekst: Adam Wheeler – OTOR magazine

Foto’s: CDS