X

IceOne klaar voor de FC450 in 2015

Red Bull Ice One Husqvarna Factory Racing zal de ontwikkeling van de FC350 aan Dean Ferris en Jacky Martens overlaten voor het 2015 FIM MXGP Motocross World Championship. Het team zelf met Max Nagl, Todd Waters en Nathan Watson zullen dus op de grotere 450cc machine terecht komen. “Al onze jongens hebben de vrijheid om te kiezen op welke motor ze het liefst rijden, maar het zijn allen 450 rijders en dus was de keuze voor de hand liggend voor ons,”zegt Team Manager Antti Pyrhonen. “Max houd van wat meer extra vermogen en dit is dus de beste oplossing voor hem,” voegde hij er nog aan toe, terwijl de Duitser die de Grand Prix Stata of Goias op zijn naam zette in volle afwachting is om één van dezer dagen de eerste keer vader te worden.

Ice One dat oorspronkelijk met de 350 in de MXGP reed met Tyla Rattray in 2014. Maar een combinatie van kwetsuren en pech konden ze toch niet het podium halen en is het nog steeds wachten tot de eerste trofee word binnen gehaald voor het Husky team dat vorig seizoen de comeback maakte in de premier klasse. De Australiër Dean Ferris word nu het focus punt op de 350 evolutie , terwijl Red Bull KTM Tommy Searle op de “oranje” zuster machine zal rijden.

Ice One zal zoals de andere teams naar het Italiaanse eiland Sardinië afreizen met de FC450 voor de eerste ronde van het Italiaans kampioenschap en zo het gans kampioenschap dat een drietal weken duurt verder afwerken. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen er ook nog testen in Zuid-Spanje en Italië gebeuren in de eerste weken van het jaar.

Terwijl Nagl die in blijde afwachting is voor familie uitbreiding, zit Todd Waters terug in Australië om met behulp van het goeie klimaat daar te trainen en rijden voor zijn tweede seizoen in de MXGP klasse. “We hebben nauw contact de hele tijd en ik ben ook blij te zien dat hij terug zijn vertrouwen heeft gevonden na zijn zware kwetsuur,” zegt Pyrhonen. “Todd maakte een heel goeie vooruitgang tot hij zijn been brak, nadien deed hij wat ADAC MX Masters en wat testen voor ons voor hij terug naar huis vloog. Het was zijn eerste jaar in Europa en het is ook belangrijk voor hem om terug zijn familie te zien en terwijl te denken aan 2015. Hij word in januari terug in België verwacht.”

Van de eerste werkende weken en maanden van het team met Nagl, had Pyrhonen alleen maar positieve berichten. “Het is een zeer goeie rijder en heel professioneel, ik heb echt genoten van deze laatste paar maanden. We begonnen met een aantal standaard afstellingen op de motor, maar hebben het nu al naar een hoger niveau gebracht. Ik kan nu gerust zeggen dat hij zeer tevreden is met de motor.”

Tekst: Adam Wheeler – OTOR magazine
Foto : Ice One Racing