X

Kawasaki Europe en Stabilo MX team slaan handen in elkaar!

Dat er bij het Japanse Kawasaki al geruime tijd een frisse wind waait hoeven we niet meer te vertellen. Het merk heeft tal van “grote jongens” onder contract staan, en voor 2015 zullen er heel wat vernieuwingen worden doorgevoerd. Ook aan de jeugd is gedacht, en Kawasaki zal een samenwerking met het Stabilo MX team aangaan om jeugdtalenten te ondersteunen in hun rush naar roem. Het team zal ook ondersteuning krijgen van Monster Energy, dit merk heeft met Kawasaki al een jaren lange samenwerking.

Kawasaki staat als één man achter dit project en heeft daarom kosten nog moeite gespaard om drie super getalenteerde rijders aan de start te krijgen.

Jarno Oldenijens van Kawasaki Motors Europe verwoord het als volgt. ‘We weten dat we een sterke motor hebben met de beste stuureigenschappen, waarmee we mooie dingen kunnen laten zien. Door de samenwerking met Hans de Brouwer van het Stabilo MX team aan te gaan voelen we ons gesterkt, dat we in onze opzet zullen slagen. Hans heeft een pak ervaring in deze sport, samen met Stabilo bieden we jonge talenten de kans om door te groeien. Daarom is het erg belangrijk dat de rijders zich in het ONK, Europees en Wereld kampioenschap laten zien. We hebben de KX85 al op tal van punten weten te verbeteren met de technische kennis van Grizzly Racing Service en werken hier zeker met de rijders aan verder.’

Hans de Brouwer van het Stabilo MX Team, ‘Afgelopen jaar hebben we met beperkte middelen toch nog mooie resultaten neer kunnen zetten met de Nederlandse titel in MX2 klasse met Michael Hool. Om samen met Kawasaki de voortrekker te zijn in een jeugdproject op Europees vlak is een hele eer voor ons! We hebben achter de schermen heel hard gewerkt om een sterk team aan de pers te kunnen presenteren. We zijn blij met de selectie rijders waarmee we van start gaan in het nieuwe seizoen. We gaan dan ook ons uiterste best doen om zowel in het ONK als in het EK en WK de verwachtingen van Kawasaki en onszelf te overtreffen!’

Het Stabilo Kawasaki MX Team kan rekenen op volgende “jonge talenten”, De snelle Deen Bastian Boegh Damm, de Nederlander Brian van der Klij en de Belg Glenn Bielen. Naast deze rijders zal ook William Saris deel gaan uitmaken van het team tijdens de ONK wedstrijden en proberen in aanmerking te komen voor de beide thuis Grand Prix in Valkenswaard en Assen. Saris, vorig seizoen nog de nummer drie in de MX1 klasse, zal de rijders begeleiden en zal dus fungeren als coach en trainer voor de rijders.