X

Jake Nicholls is klaar voor zijn tweede MXGP seizoen

De Wilvo Forkrent KTM rijder Jake Nicholls is één van de drie Britse KTM rijders die dit jaar zal deelnemen aan het MXGP WK. Nicholls kent dit jaar echter een totaal andere voorbereiding als vorig jaar. De 24-jarige Engelsman is nu helemaal hersteld van een horrorcrash vorig jaar waarbij hij bijna een vinger verloor en de tweede helft van het seizoen in rook zag opgaan. Hij maakt dit jaar de overstap naar de lichtere 350SX-F en hoopt hiermee, samen met de komst van Steven Frossard een extra boost te geven aan zijn carrière.

‘Vorig jaar raakte ik in het preseason geblesseerd en raakte ik nooit op volle snelheid in de eerste GP’s. Net toen ik mij op mijn gemak begon te voelen en het wat beter begon te gaan vermorzelde ik mijn vinger en kon ik 4 maanden niet rijden, waardoor mijn seizoen meteen voorbij was. De grootste reden voor de switch naar de 350 zijn de starts. Het is vreemd om te moeten toegeven dat ik met 100cc minder beter zou gaan starten maar ik denk dat rijders zoals Bengtsson, Karro bewezen hebben dat dit wel kan. Ook Tony heeft dit al laten zien, hij doet het zelfs constant.”

‘Ik hield erg veel van de 450 maar ik kreeg de power moeilijk aan de grond in de start. En die waren nu eenmaal mijn sterke punt in de MX2 klasse. Ik hou er nu ook wel van dat je op de 350 iets agressiever kan zijn, en dat ligt me wel.’

Dit jaar krijgt Nicholls Steven Frossard bij zich in het team. Het zal voor hem aanpassen zijn om als tweede man in het team te zitten naast een meer succesvolle rijder. In het verleden was Jake telkens eerste piloot of gelijkgesteld met teamgenoten als Jordan Booker, Febvre en Karro.

‘ Ik ben daar eigenlijk vrij dankbaar voor’ geeft hij toe. ‘ Het heeft niks te maken met het wegnemen van druk van mijn schouders, maar meer over het feit dat ik van iemand kan bijleren. Dit is sinds 2009 (samen met Sword) niet meer voorgekomen en ik kijk er wel naar uit.

‘ Je moet er geen geheim van maken dat Steven een betere rijder is als mezelf, maar ik wil graag zien hoe ik mezelf kan verbeteren door samen met hem te rijden. Wij hebben elkaar reeds enkele SMS’en gestuurd en voor we in Valence de eerste wedstrijd rijden gaan we nog enkele dagen samen trainen.’

Het Wilvo Forkrent KTM team zal deelnemen aan twee pre season wedstrijden in Frankrijk, waarvan de eerste in Valence plaatsvind.

Tekst Adam Wheeler / OTOR
Foto’s CDS