X

Desalle vol vertrouwen na zijn uitstekend pre-seizoen

De rijder die zeker al in orde is om naar Losail af te reizen voor de Grand Prix van Qatar is wel de Rockstar Suzuki rijder Clement Desalle. De 25-jarige Belg won afgelopen weekend de Starcross in het Italiaanse Mantova nadat hij ook al in het Franse Valence de zege pakte en in het Engelse Hawkstone Park tweede werd achter teamgenoot Kevin Strijbos. Geen andere rijder was zo productief richting de openings GP in het pre-seizoen van 2015 als Clement Desalle. Zijn voorbereiding die hij in de Verenigde Staten afwerkte heeft dus duidelijk zijn vruchten al afgeworpen.

De meervoudig vice-wereldkampioen won drie van de eerste vijf GP’s in 2010 nadat hij toen ook een soortgelijke Amerikaanse voorbereiding achter de rug had. Toch probeerde hij in 2011 dit schema over te doen maar dat werd jammerlijk verstoord door ziekte. Toch lijkt Desalle nu zeker scherp en klaar te zijn voor de dubbele confrontatie in Qatar en Thailand. “Ik heb echt een goeie winter achter de rug omdat ik mijn programma goed heb kunnen volgen,”zegt hij. “Soms heb je een zeer speciaal en mooi schema, maar dan kun je het niet altijd afwerken door slechte weeromstandigheden of circuits die er niet goed bij liggen.”

#25 reed niet meer met de fabrieks RM-Z450 sinds de Grand Prix van Tsjechië afgelopen zomer toen hij moest opgeven met een gebroken Scafoïd beentje. Hierdoor miste hij de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Hij gelooft niet dat er problemen zullen zijn tijdens de eerste avond wedstrijd in de woestijn volgende vrijdag en zaterdag. “Mijn gevoel is goed,”beweert hij. “Ik rijd al een lange tijd GP’s, dus een seizoen niet kunnen eindigen en niet kunnen rijden is geen groot nadeel. Ik zei overlaatst tegen mijn vader nog…’ik voel met terug fit en gelukkig’. Ik ben niet te vermoeid door al het trainen maar ik ben klaar om er terug in te vliegen.”

Desalle vind de MXGP zeker een uitdaging voor 2015, door al het talent en de ervaring dat samen in één klasse komt te zitten. Hij is dan ook één van de vijf authentieke kanshebbers op de titel en sinds 2009 is hij niet meer uit de top vier weg te denken. “Ik denk dat het moeilijk zal worden met deze jongens als je een slechte start gemaakt hebt… maar dat kan me echt niet schelen. Ik zal mijn best doen en we zien wel waar we uitkomen. Maar het eerste doel is goeie starts te hebben en wat wedstrijden te winnen!”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Suzuki