X

Zesde & DNF voor Bengtsson in modder van Valence

zondag 15 februari 2015 — De Internationale MX van Valence werd zwaar getroffen door regen vandaag. Daardoor werd het rijden een hachelijke onderneming. 24MX Honda Racing’s Filip Bengtsson liet in de eerste reeks echter een knappe zesde plek optekenen. In de tweede manche had de Zweedse kampioen het geluk niet aan zijn zijde. Door de modder werd zijn zicht zodanig gehinderd dat hij diende op te geven. Ook de traditionele superfinale werd door de slechte omstandigheden afgelast.

Nadat de vorige editie werd geannuleerd zat het organiserende MC Valence weerom in de hoek waar de klappen vallen wat betreft het weer. Op zaterdag was de harde baan erg slipperig, al waren de rijders ten minste wel in de gelegenheid om op een min of meer normale manier het circuit te leren kennen. In elke sessie boekte Bengtsson vooruitgang om uiteindelijk de dag af te sluiten met een fraaie 11de plaats.

Gestart vanop de zevende positie trok “Fillibang” op zoek naar een sterk resultaat in de eerste reeks. Ondanks het water op de baan wist Filip op te klimmen naar vijf. Pas op het einde van de race over 25 minuten plus twee ronden moest hij buigen voor Gautier Paulin waardoor hij uiteindelijk zesde werd.

Bengtsson stond dan ook erg gemotiveerd achter het hek voor de herneming. De initiële reactie was goed maar in de waterpartij net voor de eerste bocht liep het verkeerd. Niet alleen werd de 24MX Honda Racing rijder de pas afgesneden, hij kwam ook tot stilstand en kreeg een modderbad van zowat het hele veld te verwerken. Zonder bril probeerde de jonge Zweed nog te redden wat er te redden viel. Aanvankelijk leek dat goed te lukken want Bengtsson begon al snel plaatsen goed te maken. Door de modder in zijn ogen was het echter té moeilijk en onverantwoord om nog verder te rijden.

Filip Bengtsson: “Hoewel we naar Valence kwamen voor meer wedstrijdervaring op een harde ondergrond draaide de praktijk net even anders uit! Toch was een erg nuttig en productief weekend. Zowel tijdens de week als hier hebben we nog verder gewerkt aan onze afstellingen. Samen met Kayaba-Technical Touch boekten we opnieuw vooruitgang voor de setup van devering. Het rijden ging ook steeds beter. Zeker de eerste manche liep lekker voor mij. In een deelnemersveld zoals hier is 6de dan ook een mooi resultaat. Ook in de tweede race voelde ik me goed. Echt jammer dat ik moest op geven. Ik kwam net in mijn ritme, maar de pijn in mijn ogen was door de modder niet meer te harden.”

Eerste reeks MX1
1. Clément DESALLE SUZUKI WORLD MXGP, 
2. Kevin STRIJBOS SUZUKI WORLD MXGP, 
3. Xavier BOOG BUD Racing Kawasaki,
4. Shaun SIMPSON HITACHI REVO KTM, 
5. Gautier PAULIN HONDA HRC, 
6. Filip BENGTSSON 24MX Honda Racing, 
7. Valentin TEILLET SR TEAM HONDA, 
8. Yentel MARTENS HUSQVARNA, 
9. Steven FROSSARD TEAM WILVO FORKRENT, 
10. Nicolas AUBIN OB 1 MOTOSPORT SUZUKI, 
11. Jake NICHOLLS TEAM WILVO FORKRENT, 
12. Tanel LEOK LPE KAWASAKI, 
13. Cédric SOUBEYRAS TEAM 2B YAMAHA, 
14. Steve VENIAT Team YAMAHA VILTRAIS, 
15. Pierre-Alex GAUTHIER YAMAHA, 
16. Clément CAILLAT MX GNT YAMAHA,
17. Tyla RATTRAY KAWASAKI KRT MONSTER,
18. Jérémy DELINCE HONDA KMP REPSOL,
19. Ashley WILDE TOUGHSHEET HONDA,
20. Laurent SAULNIER LS MOTOR SPORT, 
21. Lewis GREGORY GL 12 RACING YAMAHA,
22. Dean FERRIS WILVO Nestaan Husqvarna

Tweede reeks MX1
1. Clément DESALLE SUZUKI WORLD, 
2. Xavier BOOG BUD Racing Kawasaki ,
3. Shaun SIMPSON HITACHI REVO KTM, 
4. Steven FROSSARD TEAM WILVO, 
5. Kevin STRÏJBOS SUZUKI WORLD, 
6. Valentin TEILLET SR TEAM HONDA, 
7. Gautier PAULIN HONDA HRC, 
8. Ashley WILDE TOUGHSHEET HONDA, 
9. Yentel MARTENS HUSQVARNA, 10. Tanel LEOK LPE KAWASAKI, 
11. Dean FERRIS WILVO Nestaan Husqvarna,
12. Jérémy DELINCE HONDA KMP REPSOL,
13. Clément CAILLAT MX GNT YAMAHA,
14. Nicolas AUBIN OB 1 MOTOSPORT SUZUKI,
15. Laurent SAULNIER LS MOTOR SPORT, 16. Pierre-Alex GAUTHIER YAMAHA, 
17. Filip BENGTSSON 24MX Honda Racing DNF, 18. Steve VENIAT Team YAMAHA VILTRAIS,
19. Cédric SOUBEYRAS TEAM 2B YAMAHA

Foto: Daniel Ahlgren