X

Vooruitblik naar het BK Inters in 2015

In de aanloop naar dit seizoen werd duidelijk dat de samenwerking tussen promotor Edmond Detry en de FMB-BMB onder spanning stond. Het contract dat tot en met 2016 loopt werd herbekeken en Edmond Detry zal dit jaar enkel nog verantwoordelijk zijn voor de TV Productie en de visibiliteit van de grote, sponsors die het volledige kampioenschap sponsoren. Kort werd er onderhandeld met andere eventuele promotoren, maar de realiteit dat de rechten van het Belgische motorcross helaas weinig tot geen commerciële waarde hebben, zorgde er zonder twijfel voor dat ook samenwerkingen met o.a. Zelos, het promotiebureau van Freddy Tacheny, niet doorgingen.

De Belgische motorrijders Bond besloot dan maar om het heft in eigenhanden te nemen. Op de persvoorstelling van afgelopen vrijdag kregen we dan ook een nieuw logo en het nieuwe concept voorgesteld. Een concept waarin de Inters Open en de Inters MX2 samen in één reeks zullen strijden. Elk voor hun eigen kampioenschap. Dit in drie reeksen, elk van twintig minuten plus één ronde.

Ook opvallend is dat dit jaar het kampioenschap niet begint in Mons/Bergen maar wel in Moerbeke-Waas en dit op een nieuwe locatie. De wedstrijd in Moerbeke-Waas is naast gastheer voor de eerste manche van het Belgisch Kampioenschap Inters, ook gastheer voor de eerste manche van het Belgisch Kampioenschap sidecars.

Na de openingsmanche zal het Belgisch Kampioenschap Inters zich verderzetten in Mons. Daar kan de club wederom op de medewerking rekenen van Burgemeester Elio Di Rupo. Deze gaf toestemming voor het afsluiten van de hoofdweg naast het parcours. Deze zal zoals steeds deels als parking dienen. Na Mons, is het de beurt aan de Kesterheide waar alreeds voor de vijftigste maal motorcross zal worden organiseert. Om deze reden zal dit ook een tweedaags evenement worden met o.a. reeksen voor vrijetijdspiloten en oldtimers op zaterdag.

Na de jubileum editie op de Kesterheide krijgen we een finaal Waals dubbelluik. Met de prachtige wedstrijden in Orp-Le-Grand en Mont-Saint-Guibert. Na deze laatste wedstrijden zullen we weten wie Belgisch kampioen van 2015 zal mogen noemen.

De piloten die alvast, op uitzondering van blessuren, een heel BK zullen betwisten zijn niet min. Zo zal tweevoudig Belgisch Kampioen Ken De Dycker opnieuw een gooi doen naar de titel. Dan zal hij evenwel moeten afrekenen met Kevin Strijbos. De man uit Wuustwezel heeft alvast ook zijn krabbel gezet voor een volledige seizoen. MX2 WK Revelatie Julien Lieber is nog zo’n jongen die zijn Belgische fans zal plezieren met 5 optredens in het Belgische Kampioenschap. Dit zal de Standing Construct piloot echter wel doen op zijn vertrouwde Yamaha YZF250 machine.

Wat met Jeremy Van Horebeek? De Jerre kiest dit jaar voor een andere aanpak. De voorgaande jaren tekende de Yamaha piloot steeds alreeds op voorhand voor een heel jaar. Dat doet hij dit jaar niet. Indien geïnteresseerd in deelname zal hij met elke club apart onderhandelen, zodoende kan hij zijn programma op elk moment bijsturen. In Moerbeke is hij er alvast bij!

INTERS OPEN

Nr. Name Moto Nat
2 Fors Kevin Yamaha BEL
8 Vanderstraeten Mike Husqvarna BEL
9 De Dijcker Ken KTM BEL
10 Vanstippen Julien Suzuki BEL
11 Ramon Steve Suzuki BEL
12 Dewulf Jeffrey Yamaha BEL
13 Gijsbertsen Mike Kawasaki NL
15 Van Daele Marvin KTM BEL
17 Salaets Kristof Kawasaki BEL
19 Janvier Yerki Yamaha BEL
20 Martens Yentl Husqvarna BEL
21 van Meer  Menno Honda NL
22 Strijbos Kevin Suzuki BEL
26 Delincé Jeremy Honda BEL
27 Van Meer Jens KTM BEL
33 Lieber Julien Yamaha BEL
51 Getteman Jens Honda BEL
62 Lukasz Lonka Honda POL
67 Brackman Wietse Husqvarna BEL
77 Jasikonis Arminas Kawasaki LIT
81 Sillien Roy Suzuki BEL
89 Vanhorebeek Jeremy Yamaha BEL
90 Triest Nick KTM BEL
97 Engelen Max KTM NL
99 Truyts Andy KTM BEL
121 Houghton Ryan Yamaha GB
193 Bengtsson Jonathan KTM SWE
370 Martin Lennon Suzuki IRL
411 Reynisson Eythor Kawasaki ICEL
711 Birgisson Bjorn Ingvi Honda ICEL
TBA Satinck Rik Husqvarna NL

INTERS MX2

Nr. Name Moto Nat
7 Graulus Damon Yamaha BEL
16 Brevers Ludovic Honda BEL
18 Vromans Dieter Husqvarna BEL
36 Konings Rob Honda BEL
37 Boot Mark KTM NL
47 Salaets Jonas Suzuki BEL
53 Vandoninck Brent Yamaha BEL
64 Damiaens Dietger KTM BEL
74 Heylen Yannick KTM BEL
76 Carlier Jens Yamaha BEL
85 Grobben Cedric Husqvarna BEL
92 Verleysen Dylan KTM BEL
94 Bakens Robin Yamaha BEL

Tekst: Matthias Van Eeckhoven