X

Gemengde gevoelens voor Febvre na Argentijnse MXGP.

De Yamaha Factory Racing rijder Romain Febvre liep vreemd genoeg als een gefrustreerd figuur rond in de paddock van Neuquen na afloop van de Grand Prix van Argentinië. De MXGP Rookie heeft veel mensen doen verschieten met zijn snelheid die hij heeft op de fabrieks YZ450FM. De winnaar van de Grand Prix of Goias MX2 in 2014 was dan ook niet tevreden na zijn achtste plaats nadat hij toch wel twee keer ten val kwam in de eerste reeks. Het was dan ook meteen zijn slechtste resultaat tot nu toe van zijn 2015 campagne.

De 23-jarige Febvre startte pas in 2012 aan zijn Grand Prix avontuur en pakte in 2013 toch al zijn eerste podiumplaats. In werkelijkheid moet hij zich zeker niet te neergeslagen voelen met een zesde, vierde en zevende plaats in de eindstand van de afgelopen GP’s en is hij zeker één van de beste afgestudeerde MX2 rijders van vorig seizoen. De voormalige KTM en Husqvarna rijder is nog steeds de grenzen aan het zoeken en af te tasten van zijn Factory Yamaha motor van dit nieuwe seizoen.

“Misschien was ik wat te agressief, maar de snelheid zit goed voor het moment en ik denk dat het team daar ook wel mee gelukkig is,” was zijn evaluatie na de wedstrijd in Argentinië. Febvre heeft de druk op Van Horebeek zowel wat op gevoerd , maar zowel op als naast het circuit blijven ze goed met elkaar opschieten.

“Ik wilde zeker Jeremy passeren,” zei hij na afloop van de tweede reeks waar de beide Yamaha’s voor de derde keer met elkaar dit seizoen in gevecht lagen. “Ik reed het gat wat dicht met hem toen hij wat foutjes maakte en vervolgend deed hij dat ook wanneer ik in de fout ging. Het was moeilijk op dit circuit om een groot verschil te maken tegen over een andere rijder.”

Febvre is één van de toonaangevende rijder die op de tweede lijn komen te staan achter een Clement Desalle,Tony Cairoli, Max Nagl en Ryan Villopoto die allen al een reeks overwinning hebben gepakt tot nu toe. Momenteel staat de #461 op een zesde plaats in de tussenstand en dat slechts op één punt van HRC rijder Gautier Paulin. “Ik denk dat de top zes in de tweede reeks met slechts iets meer dan tien seconden gescheiden waren en dat is echt dicht bij elkaar. Dit betekend dat één foutje serieus kan worden afgestraft. “

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Yamaha Racing