X

Het WK Sidecarcross heeft zich ingang getrokken!

Afgelopen weekend werd in het Zwitserse, Frauenfeld, het Wereldkampioenschap sidecarcross opgang geschoten. Het weer hielp in Zwitserland niet bepaald mee en zorgde er zelfs voor dat de paddock moest uitwijken naar een dichtgelegen industriegebied. Er was namelijk geen mogelijkheid om de zware vrachtwagens op het gras te parkeren. Daarnaast werd het tijdsschema ook enorm in de war gegooid. Gelukkig konden de wedstrijden zelf wel gewoon doorgaan.

In deze wedstrijden zag het opgekomen publiek de eerst reeks een Belgisch, Nederlands en Lets podium. Het Belgisch-Nederlandse duo Ben Adriaenssen en Ben van den Bogaart wonnen namelijk deze reeks voor het Belgisch Letse duo Jan Hendrickx- Elvijs Mucenieks en het Nederlands-Letse duo Etienne Bax-Kaspars Stupelies.

In de tweede manche waren het echter de Fransen Valentin Giroud en Nicolas Musset die de overwinning namen, zij finishte in de eerste manche net naast het podium. Nu waren ze echter net te snel voor Ben Adriaenssen- Ben van den Bogaart en Etienne Bax-Kaspars Stupelies. De jongens die in de eerste manche derde werden, Jan Hendrickx- Elvijs Mucenieks, finishte nu net naast het podium als vierde.

Voor het dag klassement betekende dit dat de algemene overwinning in de Grand Prix van Zwitserland te Frauenfeld, naar de regerende wereldkampioenen, Ben Adriaenssen- Ben van den Bogaart ging. Met hun 47 punten hadden ze 4 punten meer dan het Franse duo Valentin Giroud – Nicolas Musset, en 7 punten meer dan de beide duo’s Etienne Bax-Kaspars Stupelies en Jan Hendrickx- Elvijs Mucenieks.

De lage landen waren goed vertegenwoordig in Zwitserland, want naast de alreeds vernoemde duo’s finishte Daniel Willemsen met bakkenist Robbie Bax op een vijfde stek. Op een zevende plaats was er ook plaats voor Koen Hermans en Kenny Van Gaalen uit Nederland en nog net in de top tien vonden we de Belgen Jason Van Daele en Olivier Valcke. Voor alle resultaten, van alle landgenoten kan u op deze link terecht. Voor al het sidecarcross nieuws kan u trouwens terecht bij onze toffe collega’s van sidecarcross.be

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Sidecarcross.be