X

Febvre en Guillod winnen Qualifying Races in Frankrijk

Romain Febvre (MXGP) en Valentin Guillod (MX2) hebben in het Franse Villars-Sous-Ecot de Qualifying Races voor de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. Voor Febvre pakte zijn eerste Pole van het jaar voor het Honda duo Paulin en Bobryshev. Valentin Guillod pakte zijn tweede Pole op rij in de MX2 klasse.

Clement Desalle schouder uit de kom…
Het grootste slachtoffer in de Qualifiying Race in de MXGP was onze landgenoot Clement Desalle. De Rockstar Suzuki rijder ging in de Time Practice even in de fout en hierbij schoot zijn schouder uit de kom. Toch kon hij starten in de Qualifiying Race en zat meteen op een tweede plaats, maar op het einde van de eerste ronde schoot de schouder weer uit te kom. Desalle probeerde dan ook net voor de pitlane de schouder terug op zijn plaats te krijgen, maar werd hij door wat snelheidsverlies door een andere rijder aangereden. Hierdoor kwam Desalle ten val en werd zo nog eens frontaal aan gereden door de Fransman Aubin. Jeremy Van Horebeek was onze beste landgenoot met een knappe vierde plaats voor Ken De Dijcker die als vijfde over de finish kwam. Antonio Cairoli kende ook wat problemen in deze Qualifying Race. De wereldkampioen had wat last van een losgekomen radiator-dop en hierdoor werd zijn ritme toch wel wat verstoord en verloor hij wat plaatsen. Uiteindelijk pakte Cairoli toch nog een achtste plaats.

Herlings motorpech in zicht van de finish…
In de MX2 was er maar weinig te doen aan de Standing Construct rijder Valentin Guillod. De Zwitser pakte dadelijk de leiding in handen en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit en pakt dierdoor na Engeland vorige week nu ook de Pole in Frankrijk. Jordi Tixier pakte de tweede plaats en Tim Gajser werd derde. Wat met Jeffrey Herlings … De Red Bull KTM rijder kreeg in de eerste ronde al een tik te verwerken van Jordi Tixier en viel hiermee terug naar een zestiende plaats. Herlings kwam terug naar een zesde plaats maar net voor de finish probeerde hij nog een aanval in te zetten op Jeremy Seewer maar zijn motor viel stil. Herlings probeerde de KTM terug aan de praat te krijgen maar lukte daar niet in en viel dus terug naar een vierentwintigste plaats in deze Qualifying Race. Julien Lieber werd onze beste landgenoot met een zesde plaats en Damon Graulus zat met een achtste plaats mooi in de top tien. Kevin Fors werd zestiende en Jens Getteman finishte als achttiende.

Tekst : @Kris…
Foto : CDS