X

Team Bax zet zegereeks voort.

Twee manchezeges, 50 punten toegevoegd aan het WK klassement en nog slechts 9 punten verwijderd van de leiders. Dat is het resultaat van een fantastisch weekend in Oldebroek.

Tussen de WK wedstrijden een week rust heeft ons goed gedaan en om de draad weer op te pakken hebben we voorafgaande aan Oldebroek nog een keer in het zand getraind. Want na onze overwinning in de Duitse GP moest het in Oldebroek natuurlijk helemaal gaan lukken. Op zaterdag hebben we de machine nog even perfect afgesteld en daarna volgde de kwalificatiemanche welke we met glans wonnen. Op zondag een dagje rust en maandag tweede Pinksterdag was het moment aangebroken. Bij onze truck hadden we extra ruimte ingericht om onze sponsors en andere relaties eens flink in de watten te leggen.

De eerste manche leverde een kopstart op voor onze grootse concurrent van dit moment, het Franse duo Giraud/Musset, tevens leiders in het tussenklassement. Ruim vijf ronden, langer dan verwacht hielden zij stand op de eerste plaats. Daarna namen wij de kop over en konden de voorsprong behoorlijk uitbreiden. Achteraf was dat maar goed ook want tegen het einde van de wedstrijd kwamen we met het dubbelen van de achterblijvers toch nog even in de problemen. We konden een langzamere rijder niet ontwijken en gingen even op de kant waarbij we ook onze voorrem verspeelden. Uiteraard grepen Giraud/Musset die kans om de kop weer over te nemen. Maar daar lieten we het niet bij zitten en een ronde later reden wij weer op de eerste plaats.

De tweede manche vertrokken we niet in de kopgroep. De Belgen Vanluchene en Hendrickx bezetten de eerste twee plaatsen maar binnen een paar ronden zaten we aan hun achterwiel. Willemsen/Bax waren met ons naar voren gekomen en op het moment dat we de Belgische koplopers hadden ingehaald werd het even een drukte van jewelste omdat we moeite hadden deze te passeren. Eenmaal Hendrickx en Vanluchene voorbij bleven Willemsen/Bax mooi in ons spoor tot op de finish. Twee manchezeges, 50 punten verdiend en een Bax-feest met Etienne en Robbie op het podium.

De achterstand op Giraud/Musset bedraagd nu nog slechts 9 punten en als het aan ons ligt hebben we die in de eerstvolgende GP omgezet in een voorsprong.

Komende zondag werken we in Halle een wedstrijd om het Open Nederlands kampioenschap af en daarna vertrekken we naar het Letse Stelpe voor de volgende WK ronde. Voor Kaspars Stupelis wordt dat dus een soort thuiswedstrijd.

Stand WK na vijf wedstrijden

  1. Valentin Giraud/Nicolas Musset F 220
  2. Etienne Bax/Kaspars Stupelis NL/LV 211
  3. Jan Hendrickx/Elvijs Mucenieks B/LV 190
  4. Stuart Brown/Josh Chamberlain GB 165
  5. Ben Adriaenssen/Ben van den Bogaart B 161
  6. Daniel Willemsen/Robbie Bax NL 145
  7. Koen Hermans/Kenny van Gaalen NL 123
  8. Marvin Vanluchene/Eduard Soenens B 115
  9. Andy Burgler/Martin Betschart CH 110
  10. Jason van Daele/Olivier Valcke B 106

Foto’s: Eddy Koedijk