X

Bobryshev wil hoofdstuk Maggiora 2014 afsluiten

HRC Honda rijder Evgeny Bobryshev keert dit weekend terug naar het circuit waar hij tijdens de Grand Prix van Italië zijn beenbreuk opliep in 2014. Toch pakte deze 27-jarige Rus na een turbulent jaar vorige Grand Prix in Frankrijk zijn eerste MXGP podium van het seizoen.

Bijna twaalf maanden geleden werd de Honda rijder aangereden door Clement Desalle en liep hierbij een dubbele breuk op aan het linkerbeen. Door deze blessure was ook zijn seizoen over en begon meteen ook een lange herstelperiode. Toch slaagde hij erin om gezond en wel terug op niveau te keren in de premier klasse. Bobreshey heeft al heel wat regelmaat gelegd in de acht gereden Grand Prix van 2015. De helft van de gereden reeksen zat hij in de top vijf met als uitschieter de twee derde plaatsen in Villars sous Ecot twee weken geleden dat toch wel een emotioneel terug keer op het podium werd, wat al van 2013 geleden was.

“Ik ben vanaf het begin van het seizoen stap voor stap met mijn vertrouwen aan het groeien naar het hoogste niveau en zit ik er nog steeds,”zegt hij. “Ik moet alleen nog werken aan mijn starts.”

Bobryshev is een rijder met het hart op de juiste plaats en kreeg na zijn ongeluk in Maggiora terug een kans bij het HRC team. Hij kwam misschien wat in de schaduw te staan van de nieuwe Honda kopman Gautier Paulin, maar toch begon hij rustig goeie resultaten bij elkaar te verzamelen.

“Ik probeerde een beetje te veranderde in om heel de tijd iedereen te imponeren,”bevestigd hij. “Ik was het moe van het win-podium-crash mentaliteit. Er zijn achttien races weet je? Dat is een lang seizoen. Ik pak nu gewoon weekend na weekend. Als het nu niet gebeurt dan misschien wel het volgende hé. Ik wil zo rustig en relax mogelijk blijven om zo toch elk weekend de nodige energie te verkrijgen.”

`Bobby` heeft misschien niet de beste herinnering aan Maggiora en draagt nog steeds de angst van de aanrijding met Desalle, die hij volgens hem had kunnen voorkomen in de derde bocht van het circuit. Met zijn als maar groeiend zelfvertrouwen en het geloof komt de #777 met een ander doel aan de MXGP start. “Vorig jaar was een slechte dag, maar ik hou wel van dit circuit,”legt hij uit. “Het is nu een jaar geleden en ik wil er niet meer aandenken wat er toen met mij gebeurt is. Ik kwetste mij al in begin van 2014 en dan mijn been nog eens. Iemand pijn doen….het gaat om respect en een rijder die zomaar op je in rijd is niet zo respectvol. De sport is zo al gevaarlijk genoeg, dus ik denk dat rijders elkaar moeten respecteren. Ik ben niet bang of bezorgd om naar Maggiora te gaan vanwege vorig jaar en ik hoop op een constant weekend zoals in Frankrijk. Het doel is om gelukkig te zijn op het einde van de dag samen met het team en mijn familie.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Bavo Swijgers