X

Filip Bengtsson timmert aan comeback

Er is geen herstelprogramma, noch specifieke behandeling. Ook puur op wilskracht kan je niet sneller herstellen van een hersenschudding. Dat is de harde die les die de Zweedse topcrosser Filip Bengtsson (23) leert tijdens zijn eerste complete MXGP seizoen. De 24MX Honda rijder en zijn team hebben nu samen beslist om ook de twee volgende GP’s aan de kant te blijven om zo een succesvolle comeback niet in het gedrang te brengen.

Na een ernstige hersenschudding eerder dit jaar in Valkenswaard bleef Bengtsson ook de twee daaropvolgende weekends verder rijden. Nadat hij ook in Talavera nog kampte met de symptomen van zijn hersenschudding kreeg ‘Fillibang’ volledige rust voorgeschreven. Hoewel de 23-jarige Zweed ondertussen opnieuw fysiek is beginnen trainen, heeft hij nog tijd nodig om ook weer racefit te worden op de motor. Dit betekent helaas ook dat Filip moet afzien van deelname in de legendarische BK manche in Kester, komend weekend. Bengtsson zou daar normaal gesproken zijn wederoptreden maken samen met teammaat Christophe Charlier.

Filip Bengtsson: “Samen met het team en Honda Europe hebben we beslist om mijn comeback uit te stellen. Gelukkig voel ik me al veel beter, ondertussen ben ik dan ook helemaal hersteld. Wat betreft mijn huidige snelheid in de MXGP moeten we echter realistisch zijn. Jezelf terug in vorm racen is voor mij op dit moment dan ook niet de beste optie. De WK-kalender is sowieso goed gevuld, zeker met de GP’s in Maggiora en Teutschenthal die elkaar snel opvolgen. Ik weet waar ik nu sta en we hebben een sterk plan om terug naar mijn beste vorm te werken. Zo kan ik ook met een goed tempo aan de slag voor eigen publiek in de GP van Zweden in Uddevalla. De week voordien ga ik dan aan de slag in de 3de ronde van het Zweeds kampioenschap in Västerås.”