X

Tweede KTM Racing Center EnduroCross is voltreffer!

Soms is het leven gewoon gul. Een prachtig weertje en een motorwedstrijd op slechts twintig minuutjes van huis, waardoor uitslapen toch nog een optie is… Wat moet een mens nog meer hebben op een zesde juni? Dat dachten m’n broer en ik alvast en we trokken naar het Bosuil Stadion waar rondom het historisch Bosuil stadion de tweede editie van de KTM Racing Center Endurocross werd georganiseerd.

Dat de Antwerpenaren niet alleen van voetbal houden werd meteen duidelijk aan de talrijke opkomst. Een publiek, dat bestond uit motorsportfans en Antwerpenaren, genoot van het spektakel. Het prachtig uitgetekend parcours vormde voor iedereen de nodige uitdaging, zowel voor de niet, als voor de licentiehouders.

In de categorie niet licentiehouders zagen we in de finale zagen we een intens duel tussen Lucien Rais en Olivier Vanmarcke. Beide heren gingen volledig voor de overwinning en uiteindelijk zagen we Olivier Vanmarcke aan het langste eind trekken. Lucien Rais kreeg in de laatste ronde nog het gezelschap van de op de laatste plaats gestarte Ake Hens. Deze poging liet Lucien Rais op de grond belanden en zo eindige Ake Hens nog knap op de tweede plaats voor Dany Nuyens en de ongelukkige Lucien Rais.

In de categorie licentiehouders waren alle ogen gericht op de torenhoge favoriet Jean-Francois Goblet. Toch zagen we Michael Vukcevic op kop vertrekken voor Maxime Warenghien, Bengt Laeremans en dan pas topfavoriet Goblet. JF Goblet maakte echter snel werk van Bengt Laeremans op daarna over, de net door Maxime Warenghien gepasseerde, Michael Vukcevic te wippen. Hierdoor kregen we een duel tussen Warenghien en Goblet. Warenghien verweerde zich als een duiveltje in een wijwatervat en weigerde zich zomaar gewonnen gegeven. We kregen een duel op het scherpste van de snede. Maar uiteindelijk stak de Husqvarna piloot Goblet z’n motorfiets toch binnendoor. Maxime Warenghien probeerde dan het hoge tempo te volgen, maar ging al snel in de fout. Daardoor moest hij nog even aan de bak om kemphanen Bengt Laeremans en Michael Vukcevic achter zich te houden die uiteindelijk als derde en vierde over de finish kwamen.

Resultaat Finale Niet-Licentiehouders
1. Olivier VANMARCKE
2. Ake HENS
3. Dany NUYENS
4. Lucien RAIS
5. Kenny PULLINX
6. Maarten COLLIN
7. Arno VAN MIEGHEM
8. Tanguy NOESEN
9. Emmanuel MOTTE
10. Jarno SAMEYS
Resultaat Finale Licentiehouders
1. Jean-Francois GOBLET
2. Maxime WARENGHIEN
3. Bengt LAEREMANS
4. Michael VUKCEVIC
5. Bob VAN LOOVEREN
6. Andrew LELOUP
7. Jérémy HERINNE
8. Matthew VANOEVELEN
9. Mathias VAN HOOF
10. Jarne DE SCHAEPMEESTER

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven