X

MXGP komt met een merkentrofee in 2016

De MXGP zal een nieuwe wedstrijd organiseren in het naseizoen van 2016. Op 8 oktober zullen de beste motorcrossers in de wereld per merk aan de start staan van een soort van merkentrofee. Het format zal soortgelijk zijn als dat van de motocross des nations, maar in plaats van landen zullen nu merken strijden voor de eer. En niet alleen voor de eer, maar ook voor het geld.

Zo heeft Luongo toe gegeven dat ze een prijzenpot zullen voorzien voor zowel de rijders als de merken. De merken zullen een team mogen sturen met 1 MXGP piloot, 1 MX2 piloot en 1 Open klasse piloot, net zoals in de cross der naties. Alleen zullen de rijders niet 2 keer, maar 3 keer aan de bak moeten, er zullen namelijk 3 manches verreden worden waar telkens alle 3 de teamgenoten de strijd gaan met de concurrentie. Daarnaast zal het gehele evenement in beeld gebracht worden zoals de MXGP’s en genieten van de wereldwijde coverage. En waar speelt deze hele show zich af? Dat zal in het epische stadion zijn van Schalke 04, de Veltins Arena. Een overdekt stadion dat plaats bied voor maar liefst 78.000 toeschouwers.

Zonder twijfel zal er zowel vooraf als achteraf veel gesproken worden over dit evenement op poten gezet door de FIM, Youthstream, ADAC en DMSB. Maar één ding is duidelijk, met zo’n infrastructuur ziet Giuseppe Luongo het groots!

Tekst: Frederik Van Eeckhoven
Foto: Euroband.nl