X

Cairoli maakt verrassende uitstap naar Braziliaans kampioenschap…

Voor voormalig Grand Prix winnaar en nationaal kampioen in Brazilië Carlos Campano word de vijfde ronde van de Copa Brazilië iets anders dan een gebruikelijke binnenlandse serie, zeker nu Tony Cairoli komt overgevlogen als de verrassende deelnemer dit weekend in Sao Jose.

De Siciliaan geeft hiermee de Braziliaanse KTM dealers een serieuze dienst door af te reizen naar Zuid-Amerika waar hij aan de start zal komen op de 350SX-F omdat er voor het team te weinig tijd was voor de 450SX-F te boxen en over te vliegen. Cairoli was ook al aanwezig op de media test van de 2015 motoren in het Italiaanse Mantova deze week nadat hij ook al een verrassende overwinning pakte voor meer dan 70.000 toeschouwers in de Rally Legends in San Marino.

De voormalig zesvoudig Wereldkampioen MX1/MXGP gaf toe dat hij al wat veringen en elektronica had getest tijdens de laatste Grand Prix in Glen Helen en daarna niet meer op twee wielen heeft rondgereden. KTM had blijkbaar gevraagd aan “222” om toch te overwegen om naar de Braziliaanse wedstrijd te gaan op de locatie die bijna 150km van Beto Carrero ligt waar in 2012 en ’13 de MXGP werd gereden in de regio Santa Catarina.

De 2016 FIM Wereldkampioenschap Motocross kalender werd deze week gepubliceerd en voor de tweede jaar op rij staat Brazilië niet mee op de lijst, ondanks de vel uitgeladen menigten rond het circuit van Beto Carrero tijdens de twee vorige edities van de Grand Prix in de staat van Santa Catarina.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM