X

Ken De Dycker wil zeker nog twee jaar Grand Prix rijden !!!

Ken De Dycker heeft aangekondigd dat hij toch nog wel een tweetal jaar in het FIM Wereldkampioenschap wil blijven en is dan ook op zoek naar een goeie deal om in de MXGP te blijven. Naar verluid zouden er ook gesprekken met het Rockstar Energy Suzuki MXGP team op de agenda staan. De 31-jarige de Dycker keerde afgelopen weekend terug op het internationaal strijdtoneel tijdens de Motocross of Nations waar hij mee hielp aan de resultaten dat meteen ook België voor de achtste opeenvolgende keer op het podium bracht in deze wedstrijd voor landenteams.

Dit was misschien wel zijn laatste aantreden voor het Red Bull KTM team voor de voormalig Grand Prix winnaar op drie verschillende merken, alhoewel hij nog wel wat wil blijven rijden voor de Oostenrijkers tot hij een andere werkgever vind voor 2016. “Dit was de laatste grote race voor KTM, maar ik wil nog wel wat kleine wedstrijden doen en wat strandraces maar dat zal ik eerst moeten vragen of dat nog mogelijk is,” zei hij tijdens de MXON in Ernée. “Ik moet wachten en zien wat er uit de bus gaat komen en ik ben dus nog niet zeker wat ik ga doen volgend jaar.”

De Dycker sprak ook zijn verlangen uit om toch door te gaan tot zijn drieëndertigste en met momenten van indrukwekkende snelheid tijdens de 69e Motocross of Nations hoop hij kans te maken op een ander goed contract. Hij reed dan ook al op Honda en dan vervolgens Suzuki, Yamaha en KTM op Factory niveau. Met Steven Frossard die blijkbaar nog niet zeker is van volledig herstel van zijn rugletsel, kan De Dycker misschien wel een optie worden voor het Suzuki Team dat gelegen is in Lommel en daarbij is er op het moment geen enkele fitte rijder beschikbaar voor de 2016 testen.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM