X

Herlings bijna terug weer op de motor

Voormalig tweevoudig MX2 wereldkampioen Jeffrey Herlings kan waarschijnlijk over een paar weken weer terug op de motor gaan zitten en dit is voor het eerst sinds hij zijn heup uit de kom viel in juli tijdens de Grand Prix van Tsjechië. De Nederlander moet nog enkel wachten op de goedkeuring van de medische specialisten voor hij weer aan het gashendel kan draaien, hij is nu bezig aan zijn laatste weken van zijn revalidatie.

Het Red Bull KTM team is al begonnen met de 2016 testen met de nieuwe MXGP rijder Glenn Coldenhoff en 2015 MX2 vice-wereldkampioen Pauls Jonass op de vernieuwde 250SX-F. Herlings zal dus nog sneller dan verwacht kunnen aansluiten bij het team waar hij toch al aan zijn zesde seizoen zal starten in het KTM fabrieksteam. In welke klasse of motor de 21-jarige Herlings zal starten valt nog wat af te wachten.

Herlings hoopt erop om terugkeren naar de vorm en de fitheid van 2013 waar hij zijn tweede wereldtitel pakte en de MX2 klasse zou de gemakkelijkste en eenvoudigste manier zijn om dit te doen op de motor die hij goed kent. Hij speelt ook wel met de gedachten om een nieuwe uitdaging aan te gaan door over te stappen naar de MXGP en dat zou dan het langverwachte debuut kunnen worden op de 350 of de 450SX-F machine.

“Als ik in de MX2 klasse blijf dan heb ik daar mijn redenen voor,” zegt hij. “Ik ben nu al twaalf van de laatste achttien maanden van de motor geweest. Als ik naar de MXGP ga dan heb ik daar ook mijn redenen voor. Ik wil zeker een stap omhoog en met de grote jongens het gevecht aan gaan, maar na enkele zware blessures is het moeilijk te zeggen van `ik doe nu dat…`. Als ik de perfecte voorbereiding moest hebben voor 2016 dan denk ik dat ik naar de MXGP zou gaan, maar alles hangt af van wat de arts gaat zeggen. Als hij zegt dat mijn heup nog steeds niet volledig in orde is en ik wat meer tijd zal nodig hebben dan is het niet realistisch na zoveel tijd om naar de MXGP over te stappen en dan nog te gaan wennen aan een gloednieuwe motor.”

“Ik denk niet dat we al een besluit zullen nemen in de komende weken, maar pas als ik terug begin te rijden,” voegde hij er nog aan toe.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM