X

Cairoli tevreden met de KTM 450SX-F maar mist wel race-tests

Red Bull KTM rijder Tony Cairoli heeft laten doorschemeren dat hij dit jaar sterker zal zijn op de 450SX-F dan vorig seizoen. Maar door de opgelopen ribbreuk mist hij toch wel de belangrijkste tests in de drie proeven voor het Italiaans kampioenschap dat komende weekend van start gaat.

De 30-jarige Siciliaan moet noodgedwongen een tiental dagen rust nemen om te herstellen van twee gebroken ribben en mist hierdoor al de twee eerste proeven van dit Italiaans kampioenschap in voorbereiding op de openings Grand Prix op 27 februari in Qatar.

Cairoli deed zelfs als wat 2016 testen tijdens de laatste Grand Prix van 2015 in de VS en heeft dan ook verder gewerkt in en rond de workshop van Team Manager Claudio De Carli dat gelegen is in de buurt van Rome en op het eiland Sardinië de afgelopen weken. De voormalig wereldkampioen stapte vorig seizoen na de vijfde wedstrijd over van de 350SX-F naar de 450SX-F om zo onmiddellijk de GP in Spanje en Engeland te winnen. Maar tijdens de Italiaanse GP in Maggiora kwam hij tijdens de kwalificaties ten val en brak daar bij zijn onderarm.

“Het plan was om wat meer te gaan testen tijdens de wedstrijden voor het Italiaans kampioenschap omdat we nog wat dingen te doen hadden, maar voorlopig ben ik tevreden met de 450 en is er toch een verschil merkbaar met vorig jaar.”beweert hij. “De motor was toen al ontwikkeld voor Ken (De Dycker, ex-teamgenoot) dus we konden niet veel meer doen.”

Zoals met de meeste van zijn collega’s rijders in deze periode van het jaar is het ook voor Cairoli de tijd voor het verfijnen van de motor tegen de start van het GP seizoen. “De power was al OK en de motor voelt goed aan om te rijden, maar we wilden wel wat gaan werken met de vering en de hele set-up van de 450,”verteld hij.

Ondanks deze tegenslag nadat hij afgelopen week ten val kwam in Sardinië, blijft Cairoli toch wel optimistisch dat de MXGP fans de nummer 222 aan de start zullen zien in Losail- Qatar. “Het is een beetje moeilijk nu met deze blessure omdat de ribben zich altijd kunnen verplaatsen, maar het is niet zo slecht want sommige activiteiten kan ik nog doen,” zegt hij. “Het is wel een risico om te gaan rijden en misschien opnieuw te crashen. Dus ik moet wachten… maar ik ben zeker niet bezorgd over Qatar zelf ook al verlies ik een tiental dagen voorbereiding nu.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM/ JP Acevedo