X

Antonio Cairoli “zeer gemotiveerd” voor meer MXGP succes

De achtvoudig Wereldkampioen Tony Cairoli is nog steeds zeer gemotiveerd om nog wat MXGP successen toe te voegen aan zijn palmares. Zeker na het verlies in de MXGP klasse afgelopen seizoen wat toch voor het eerst was in dit decennium. De Red Bull KTM rijder sukkelt op het moment met twee gebroken ribben maar blijft toch strijdvaardig in zijn voorbereiding om terug de wereldtitel naar zich toe te trekken, die hij toch zes keer op rij won sinds zijn komst in de MXGP in 2009.

“Ik ben zeer gemotiveerd en voel me ook goed als ik rij,” zegt de Siciliaan die aan zijn laatste jaar van zijn contract bezig is bij KTM. “Als ik aan vorig jaar terug denk en het feit dat ik vooraan in de buurt kon blijven ondanks mijn blessure dan weet ik voor mezelf dat ik het nog kan. Als alles zo blijft dan is het perfect.”

Na al die jaren van glorie in de sport weet de 30-jarige (word 31 in september) dat mensen zullen uitkijken of er geen terugval te zien zal zijn na het wat mislukte 2015 seizoen en of ze de zelfde “222 magie” gaan zien en het terug mogelijk is om reeksen en races te gaan winnen. Het komen en gaan van Ryan Villopoto zit nog vers in het geheugen van de fans, de meervoudige AMA Supercross Champ heeft uiteindelijk ook voor zijn pensioen gekozen na zijn blessure in 2015.

“Ik weet dat ik deze vraag veel zal krijgen,” zegt Cairoli als we hem de vraag stelde of hij klaar was voor dat extra te geven. “Ik vind het niet erg en het kan me niet schelen als er niet zoveel spotlights op mij staan of aandacht voor mij is. Het is best wel leuk om wat minder druk te hebben aan het begin van een nieuw seizoen.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM/ JP Acevedo