X

KEMEA Yamaha Race Report – Pre Season Races Lamezia & Hawkstone Park

Goeie voorbereidingswedstrijden voor Guillod en Paturel

De langverwachte start van het nieuwe seizoen is eindelijk aangebroken! Na een moeizame start twee weken terug in Alghero kwam Valentin Guillod afgelopen zondag voor de tweede maal aan de start op zijn KEMEA YZ450F voor de tweede wedstrijd van het Italiaans kampioenschap in Lamezia Terme.

Op de zanderige maar SX-achtige omloop had de Zwitserse rijder de kans om extra wedstrijd ervaring op te doen op de 450. Hij kwam als vijfde aan in de MXGP wedstrijd en werd mooi vierde in de gecombineerde superfinale.

Valentin Guillod: “ In de MXGP wedstrijd reed ik enkele goeie ronden maar ik kon nog steeds het gevoel van op training niet terugvinden. De superfinale daarentegen was veel beter. Ik had een goed gevoel en reed de ganse wedstrijd constante tijden. Elke keer ik op de motor stap leer ik veel bij, en samen met het team blijven we vooruitgang boeken.”

De MX2 rijders kwamen dit weekend aan de start van de Internationale wedstrijd van Hawkstone Park. Uiteindelijk maakte enkel Benoit de overzet naar de UK omdat Brent besloot niet van start te gaan door een pijnlijke arm.

De zware omloop in Hawkstone lag er zondag nog zwaarder bij door de vele regen. In beide MX2 wedstrijden ging Benoit goed van start en reed hij onmiddellijk in de voorste gelederen. In de eerste reeks kwam hij als vierde over de finish. In de tweede reeks moest Benoit in de derde ronde de strijd staken met elektronische problemen toen hij op de vierde plaats reed.

In de afsluitende superfinale kwam Paturel opnieuw goed uit de startblokken. Na de eerste ronde kwam hij als negende door. Ondanks hevige buikkrampen schoof hij op naar de zevende plaats en finishte hij als 4e MX2 rijder.

Volgend weekend neemt Valentin deel aan de laatste proef van het Italiaans kampioenschap in Ottobiano. Benoit en Maxime zullen van start gaan in Valence.

Brent van zijn kant zal ook komend weekend langs de zijlijn blijven. Door een infectie in zijn arm kreeg hij het advies om twee weken niet met de motor te rijden. Hij zal zijn teamgenoten vervoegen volgende week voor de wedstrijd in Lacappelle Marival.