X

KEMEA Yamaha Yamalube Race Report Lacappelle Marival

Indrukwekkende zege voor Benoit Paturel in Lacappelle

In het Zuid-Franse Lacappelle Marival werd afgelopen weekend de laatste voorbereidingswedstrijd gereden alvorens het echte werk volgende week in Qatar van start gaat.
Benoit had vandaag een topdag en won 2 van de drie manches, waarin de MX2 en MX1 rijders samen reden. Brent Vandoninck maakte vandaag zijn wedstrijddebuut dit jaar maar kreeg in twee van de drie reeksen af te rekenen met technische problemen.

In de eerste manche werd Benoit tweede achter MX1-rijder Valentin Teillet. Brent kwam als negende over de finish als vierde MX2 rijder.
Paturel voelde zich in zijn sas op de omloop en bewees dit in de volgende twee manches door telkens de reeksen op zijn naam te schrijven. Hij wordt zo eindwinnaar algemeen en in de MX2 klasse, waar hij Tonkov en de Australiër Lawrence vooraf gaat.

Brent kreeg in de tweede reeks af te rekenen met een defecte vering en moest in de afsluitende reeks opgeven door een steen in de rem.

Brent Vandoninck: “ Voor mij was het vandaag vooral belangrijk om te weten hoe het zou zijn met de pijn in mijn arm. Deze voelde goed aan dus das reeds een geruststelling. Ik had veel last van armpump maar dat was waarschijnlijk omdat het mijn eerste wedstrijd was dit jaar. Het ging telkens beter en beter naarmate de dag vorderde, dus op naar Qatar!”


Benoit Paturel:
“Ik ben heel tevreden van de wedstrijd in Lacappelle. Het rijden ging heel goed en ik voelde mij echt vrij in mijn hoofd. Vroeger maakte ik mij snel druk in iets en had dat een grote invloed op mijn rijden. Ik moet nu proberen dit door te trekken naar de GP’s. Dit geeft alvast veel vertrouwen en ik kijk al uit naar volgende week! “

Foto : Yamaha