X

Vele Grand Prix toppers tekenen present voor DMoM in Axel!

Aankomende zondag gaat het ‘Dutch Masters of Motocross’ van start in het Zeeuwse Axel! De leden van RES Axel maken zich op om een hele rist Grand Prix toppers op hun baan te verwelkomen. Zo mogen ze in de MX2 een deelnemersveld, om duimen en vingers van af te likken, ontvangen. Aan het starthek in Axel zal publiekslievelingen Jeffrey Herlings de tegenstand krijgen van Brent Van Doninck, Jorge Prado Garcia, Josiah Natzke, Conrad Mewse, Nick Kouwenberg, Davy Pootjes, Petar Petrov, Aleksandr Tonkov, Benoit Paturel, Thomas Covington, Jeremy Seewer, Hunter Lawrence, Bas Vaesen en als toetje ook nog de tweevoudige GP van Lommel winnaar: Max Anstie!

In de MX1 klasse mag de ‘Dutch Masters of Motocross’ wedstrijd in Axel, naast een hele resem Belgen, ook een hele groep WK toppers ontvangen. Zo zal de Nieuw-Zeelander Ben Townley, na lange tijd, opnieuw te zien zijn op een Nederlandse zandbaan. De Suzuki-piloot brengt ook z’n teamgenoot Kevin Strijbos mee. Beide zullen echter keihard moeten vechten voor een plaatsje op het podium. De concurrentie voor deze podiumplaats kunnen ze verwachten van Glenn Coldenhoff, Evgeny Bobryshev, Christophe Charlier, David Phillipaerts en Filip Bengtsson. Naast deze zeven Grand Prix piloten blijft het ook steeds uitkijken naar de prestaties van de rasechte zandhazen als Jeffrey Dewulf, Kevin Wouts, Yentel Martens, Marc De Reuver en Harri Kullas.

Naast deze twee topklassen kan het Dutch Masters of Motocross, het vroegere ‘ONK’ ook nog steeds rekenen op twee ijzersterke jeugdreeksen. In zowel de 85cc als 125cc klasse zal er tot op het tandvlees moeten gegaan worden om de overwinning te behalen.