X

KEMEA Yamaha Official MX team: GP5 Leon Mexico

Het tweede luik van de Zuid-Amerikaanse trip werd afgelopen weekend gehouden in het Mexicaanse Leon. Even werd het nog spannend toen de motoren pas op de allerlaatste moment op de omloop aankwamen, maar na een harde inspanning van de mechanieken konden Benoit en Valentin de vijfde GP van het seizoen beginnen.

Benoit Paturel reed op zaterdag naar achtste plaats in de kwalificatiewedstrijd. Hij kwam in de eerste manche op zondag goed uit de startblokken en kwam na de eerste ronde als 8e over de finish. Na enkele geslaagde passeeracties en een beetje geluk bij een val van oa Jonass klom de Fransman op naar de vijfde plaats. Hij kon deze plaats echter niet vasthouden en werd na enkele kleine foutjes gepasseerd door een treintje van rijders. Hij finishte uiteindelijk op de achtste plaats.

In de tweede manche een gelijkaardig scenario voor Paturel. Hij klom op naar de vijfde plaats maar moest tegen het einde van de wedstrijd Jonass en Brylyakov, die beiden eerder waren gevallen nog voorlaten. Hij finishte als zevende en finishte ook op deze plaats in de daguitslag. In de tussenstand van het WK blijft hij op de zesde plaats.

Benoit Paturel: “ Ik ben niet tevreden van dit weekend. Ik had veel beter verwacht en reed niet goed rond. De volgende twee weken wordt het hard werken en ik wil sterker voor de dag komen in Letland. Ik wil wel het ganse team bedanken voor de inzet en hun steun !

Na enkele zanderige omlopen keek Valentin Guillod reeds uit naar deze hardere omloop. Een derde tijd in de eerste vrije training bevestigde reeds dat hij zich hier in zijn sas voelde. De elfde plaats in de kwalificatie was dan ook wat teleurstellend, maar met een goeie start in de eerste reeks op zondag liet Guillod zijn capaciteiten zien. De Zwitser reed lange tijd op de zesde plaats en moest pas in de slotfase enkele plaatsen prijsgeven om als negende over de finish te komen. In de tweede reeks kwam Guillod als achtste over de streep na een sterke wedstrijd waar hij in het wiel van Jeremy Van Horebeek wist te blijven en rijders als Cairoli en Coldenhoff na een rechtstreeks duel achter zich te houden. Hij werd mooi zevende in de eindstand en scoort hiermee zijn beste GP van het seizoen. In de tussenstand van het WK blijft hij elfde maar nadert hij tot op 1 punt van de top 10.

Valentin Guillod: “ Vooreerst zou ik de mechaniekers willen bedanken voor hun harde werk. De motoren waren hier pas zaterdagmorgen en tegen ’s middags was alles klaar. Dit was de eerste keer dat ik twee reeksen in de top 10 eindigde, dus ik ben er heel tevreden over! De starts waren goed en ik kon lang meerijden met de toppers, dus dat doet deugd en geeft motivatie voor de volgende wedstrijden!

Foto’s @shotbybavo