X

KEMEA Yamaha Official MX team: GP12 Mantova, Italy

Na de dubbele nulscore van vorige week in Matterley Basin heeft Benoit Paturel zich afgelopen weekend goed herpakt tijdens de Italiaanse GP in Mantova met een zesde plaats in de eindstand. Paturel werd in tropische condities, met temperaturen tot boven de 35°C, zevende en vierde in de wedstrijden en het ganse weekeinde een goeie snelheid zien.

In de kwalificatiewedstrijd op zaterdag kwam Paturel erg goed uit de startblokken. Hij wist de valpartijen in de eerste twee bochten mooi te ontwijken en nam de leiding in de wedstrijd. Hij leek op weg naar een goeie kwalificatie maar kwam ten val bij het oprijden van het rechte stuk aan de start. Hij ging nog opnieuw van start maar kwam niet verder dan de 26e plaats. Karlis reed een goeie wedstrijd en toonde opnieuw zijn potentieel door als elfde te finishen.

Benoit had in de eerste reeks op zondag een degelijke start gezien zijn slechte positie achter het hekken. Hij kwam na de eerste ronder als 10e door en schoof ronde na ronde op naar voren. Hij kwam uiteindelijk als zevende over de streep. Ook Karlis reed een degelijke wedstrijd. Hij kwam na 1 ronde als 16e door en sloot de uitputtingsslag af in 18e positie.
In de afsluitende MX2 wedstrijd had Benoit opnieuw een goeie start. Hij stootte al snel door naar de vierde plaats en was de kloof met Bogers op de derde plaats aan het dichtrijden, toen hij even ten val kwam. Hij hervatte snel de wedstrijd maar verloor een plaats aan Tonkov. Achter hen jaagde een grote groep rijders op de twee Yamaha rijders, maar Benoit kon het hoofd koel houden. Hij ging opnieuw voorbij Tonkov en verzekerde zich van de vierde plaats. Hij werd zo zesde in de eindstand en neemt in de tussenstand van het WK de vierde plaats opnieuw over. Karlis was in de openingsfase net buiten de top 10 te vinden. Hij raakte echter door zijn energiereserves en viel enkele plaatsen terug. Uiteindelijk volhardde hij en finishte als 18e. Hij werd 20e in de daguitslag en staat nu 31e in de tussenstand van het WK.

Benoit Paturel: “ Na de crash vorige week heb ik afgelopen week niet gereden en weinig getraind, dus al bij al ben ik tevreden met dit resultaat in deze moeilijke condities. Spijtig genoeg kwam ik ten val in de kwalificatiereeks waardoor ik een slechte positie had voor zondag. In de wedstrijden voelde ik mij goed en ha een goed ritme te pakken. Zonder die kleine val in de tweede reeks kon ik waarschijnlijk derde geworden zijn maar uiteindelijk ben ik vrij tevreden. Echter geen vakantie nu voor mij in de zomerbreak. Ik blijf hard vederwerken om het seizoen goed te eindigen.”

Karlis Sabulis: “ Dit was een zware wedstrijd! Ik heb echt afgezien in deze temperaturen maar ben al bij al tevreden dat ik twee maal punten heb kunnen scoren. Ik had een goed gevoel op de motor en reed vrij constant. In de laatste reeks ben ik fysiek echt diep moeten gaan. Ik was volledig uitgeput en wist op het einde niet meer of het nog een ronde was of dat het gedaan was. Ik moest overgeven en was helemaal buiten strijd.

In de MXGP klasse nam Valentin in de kwalificatie niet te veel risico’s in de verschroeiende temperaturen. Hij kwam als tiende over de finish.
In de eerste manche kwam Guillod als 11e door na 1 ronde. Hij reed een constante wedstrijd en klom door naar de 9e plaats. In de tweede manche reed de Zwitser na opnieuw een degelijke start lange tijd op de zevende plaats. In de slotfase moest hij Van Horebeek nog laten passeren en finishte als 8e. Hij werd zo achtste in de eindstand en blijft zevende in de tussenstand van het WK.


Valentin Guillod:
“ Ik heb het ganse weekend het moeilijk gehad. Ik worstelde constant tegen de verraderlijke omloop wat veel energie koste. Het circuit was op plaatsen heel glad en onvoorspelbaar en dat, gecombineerd met de hitte maakte het heel moeilijk. Maar uiteindelijk zijn de resultaten nog vrij goed. Ik eindig 8e in de eindstand dus ik ben vrij tevreden. Nu een weekje rust en dan er terug volop tegenaan voor de volgende GP’s”

Foto’s @shotbybavo & @cdsimages