X

Glenn Bielen eindigt DMofMX met hoogtepunt!

Afgelopen weekend werd in het Nederlandse Halle de vijfde en laatste manche van de ‘Dutch Masters of Motorcross’ verreden. VE Racing piloot Glenn Bielen kwam op het circuit de ‘de Kappenbulten’ met extra vertrouwen aan de start. Vertrouwen opgedaan na verschillende tests met Pierre Slegers van PPS Uitlaten. De v/d Laar Yamaha had met de PPS uitlaat extra kracht gevonden en dit moest nu gaan resulteren in een topresultaat.

Helaas liep de tijdstraining niet zoals gehoopt. Slechts een tweeëndertigste tijd kon er op de tabellen worden neergezet. Een goede startplek kon dan ook meteen vergeten worden, het werd een plaats op de tweede startrij. Een domper maar ook niet meer dan dat.

In de eerste manche zagen we Glenn in de eerste ronde, op z’n VROOAM Lubricants gesmeerde machine, doorkomen op plaats negenentwintig. Er was dus héél wat werk voor de boeg wou de jongeman uit Limburg nog in de buurt komen van de punten. In de verzengende hitte, werkte hij ronde na ronde zo foutloos af, om zo de concurrenten gestaag voorbij te gaan. Een tactiek die z’n vruchten afwierp en hem een eenentwintigste plaats opleverde. Niet het resultaat waarop gehoopt was maar degelijk voor de omstandigheden.

Bij de start van de tweede manche zagen we de door ‘MXFORCE’ geklede piloot, zich in de eerste bocht door de massa friemelen. Van op de tweede startrij melde hij zich in de eerste ronde al op plaats tweeëntwintig. Meteen wist de VE Racing piloot z’n ritme te vinden. Na twee ronden was plaats zeventien alreeds bezet door de poulain van DC Shoes België. Onder nog steeds een stekende zon hield Glenn dit strakke ritme vol. Rechtgehouden door z’n sterke conditie, zag het massaal opgekomen publiek in Halle, Glenn Bielen z’n concurrentie één na één oprollen. Dit leidde aan de finish naar een knappe elfde stek, en dit op één luttele second van de top tien. Meteen het sterkte resultaat van Glenn Bielen in z’n ‘Dutch Masters of Motocross’ carrière. Z’n debuutseizoen in deze hoog aangeschreven 125cc competitie smaakt dan ook zoet en vooral naar meer!

Met dank aan de trouwe sponsoren: VROOAM Lubricants, vd Laar Yamaha, Funnelweb Filter, DC Shoes, MXFORCE, Mitas Tires, Piranha Painting, Garage De Baets Hasselt, VHL Suspension, Wow graphics, KEMCO Management & PPS Uitlaten.